Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Altesino

Altesino

Altesino - historisk vingård kan tage æren for at introducere Montalcino for 'cru'-konceptet. Med den berømte enkeltmark Montosoli, som Altesino er største jordejer af.

Kort om Altesino

Altesino er en historisk vingård med rødder tilbage til 1500. Som de første introducerede de 'cru'-konceptet til Brunello di Montalcino DOCG med deres lancering af enkeltmarksvinen 'Montosoli' i 1975. Denne så prominente enkeltmark ejer Altesino over 13 HA af og er klart den berømte høj's største jordejer.

Altesino
Altesino

Vinhusets historie

Altesino er en historisk vingård beliggende i den østlige del af Montalcino - med rødder tilbage til 1500-tallet. Altesino er kendt for sin utroligt elegante, rødfrugtede og Burgundiske stil. Vinene laves i de oprindelige 500 år gamle kældre under det historiske Palazzo Altesi. Mens produktionsfaciliteterne er helt nyrenoverede og topmoderne, er der respekt for traditionerne, og der anvendes i høj grad store botti. Altesino er den største jordejer af den berømte enkeltmark 'Montosoli'. Som de første i Brunello di Montalcino DOCG lancerede Altesino den i 1975 som enkeltmarksvin - en introduktion af Cru-konceptet i Montalcino. Altesino var ligeledes de første til at benytte barriques i Montalcino i 1979. Altesino ejer i dag 55 HA vinmarker over hele Montalcino og derudover ejer Gnudi Angelini-familien også vingårdene Caparzo (Brunello di Montalcino DOCG) og Borgo Scopeto Chianti Classico DOCG.
+ læs mere

Montosoli - Brunello di Montalcino's mest berømte 'cru'

Altesino er den største jordejer af den bedste og mest berømte Brunello Single Vineyard Cru i Brunello di Montalcino DOCG – ’Montosoli’ – en signaturvin med internationale topanmeldelser år efter år. ’Montolsoli’ blev for første gang præsenteret af Altesino i 1975, da man introducerede ’Cru’-konceptet i Montalcino. Med tiden tog myten om Montosoli til - om de særligt elegante, særligt raffinerede, særligt mineralske (nogle siger 'salt mineralitet') vine fra den berømte høj nord for Montalcino by. Altesino's hører stadig til blandt eliten af producenter herfra. Altesino ejer i dag 55 HA vinmarker fordelt på seks plots både nord for Montalcino by og syd for i Sant’Angelo in Colle og Castelnuovo dell’Abate. • Altesino – 17 HA – 220-250 M.O.H – Sydvendt – Sand, ler og sedimenter • Macina – 9 HA – 250-280 M.O.H – Nordvendt – Sand, ler, og sedimenter • Montosoli – 13,5 HA – 210-300 M.O.H – Sydvestvendt – Galestro • Cerbaia – 1,9 HA – 285 M.O.H – Østvendt – Primært ler • Pianezzine – 6,5 HA – 250 M.O.H – Sydvendt – Ler og sand • Velona – 6,5 HA – 180 M.O.H – Sydvestvendt – Ler og sand
+ læs mere
Altesino