Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Altesino

Altesino

Altesino tilhører superligaen af Brunello producenter, og har flere gange fået tildelt 98P og 99P af Wine Spectator samt Wine Enthusiast.

Kort om Altesino

Altesino tilhører superligaen af Brunello producenter. Slottet kan dateres tilbage til 1500-tallet, og ligger i det østlige Montalcino. Altesino ejer en tredjedel af den berømte Montesoli høj, som anses for at være den bedste Single Vineyard i Brunello. Altesino er en sand topproducent – og et sikkert hit blandt anmeldere – som gentagende gange får gode ratings, herunder 99P af Wine Enthusiast, 98P James Suckling og Robert Parker.

Altesino
Altesino

Vinhusets historie

Altesino tilhører superligaen af Brunello-producenter. Vingården, som er et slot fra 1500 tallet, er beliggende i Montalcino. Vinen laves i kældrene under det historiske Palazzo Altesi, som er over 500 år gammelt. Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj og Single Vineyard, den bedste i Brunello. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne. Pioneren Altesino I 1980’erne blev produktionsmetoderne moderniseret og kvaliteten steg til nye højder. Altesinos Brunelloer laves stadig fortrinsvis på traditionel vis, på store, slavonske egefade, men man anvender også franske egefade. Perfektionisme hersker overalt i vinfremstillingen og intet overlades til tilfældigheder. Resultatet er topkvalitet med respekt for traditionerne og Altesinos varemærke er frem for alt kompleksitet og elegance.
+ læs mere

Den berømte Montosoli Single Vineyard, den bedste i Brunello

Vingården ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli høj, hvor netop Sangiovese Grosso trives optimalt, ja det er den bedste Single Vineyard i hele Brunello. Den første Montosoli så dagens lys i 1975 og har siden været et berømt Cru i Brunello. Altesino var den første Brunello-producent, der lavede Single Vineyard vine og den første til at sælge disse vine i forsalg, ligesom man gør i Bordeaux. Montosoli er i dag en af Italiens store vine på linie med Sassicaia og andre italienske blue chips.
+ læs mere
Altesino