Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Altesino

Altesino

Altesino - historisk vingård kan tage æren for at introducere Montalcino for 'cru'-konceptet. Med den berømte enkeltmark Montosoli, som Altesino er største jordejer af.

Kort om Altesino

Altesino er en historisk vingård med rødder tilbage til 1500-tallet - kendt for sine elegante og aromatiske Brunelli. Som de første introducerede de 'cru'-konceptet til Brunello di Montalcino DOCG med deres lancering af enkeltmarksvinen 'Montosoli' i 1975. Denne så prominente enkeltmark ejer Altesino over 13 ha af og er den berømte høj's klart største jordejer.

Altesino
Altesino

Vinhusets historie

Altesino er en historisk vingård beliggende i den østlige del af Montalcino - med rødder tilbage til 1500-tallet. Altesino er kendt for sin utroligt elegante, rødfrugtede og Burgundiske stil.

Vinene laves i de oprindelige 500 år gamle kældre under det historiske Palazzo Altesi. Mens produktionsfaciliteterne er helt nyrenoverede og topmoderne, er der respekt for traditionerne, og der anvendes i høj grad store botti.

Altesino er den største jordejer af den berømte enkeltmark 'Montosoli'. Som de første i Brunello di Montalcino DOCG lancerede Altesino den i 1975 som enkeltmarksvin - en introduktion af Cru-konceptet i Montalcino.

Altesino var ligeledes de første til at benytte barriques i Montalcino i 1979. Altesino ejer i dag 55 ha vinmarker over hele Montalcino og derudover ejer Gnudi Angelini-familien også vingårdene Caparzo (Brunello di Montalcino DOCG) og Borgo Scopeto Chianti Classico DOCG.

+ Vis hele beskrivelsen

Montosoli - Brunello di Montalcino's mest berømte 'cru'

Altesino er den største jordejer af den bedste og mest berømte Brunello Single Vineyard Cru i Brunello di Montalcino DOCG – ’Montosoli’ – en signaturvin med internationale topanmeldelser år efter år.

’Montosoli’ blev for første gang præsenteret af Altesino i 1975, da man introducerede ’Cru’-konceptet i Montalcino. Med tiden tog myten om Montosoli til - om de særligt elegante, særligt raffinerede, særligt mineralske (nogle siger 'salt mineralitet') vine fra den berømte høj nord for Montalcino by.

Altesino's hører stadig til blandt eliten af producenter herfra. Altesino ejer i dag 55 ha vinmarker fordelt på seks plots både nord for Montalcino by og syd for i Sant’Angelo in Colle og Castelnuovo dell’Abate.

• Altesino – 17 HA – 220-250 M.O.H – Sydvendt – Sand, ler og sedimenter

• Macina – 9 HA – 250-280 M.O.H – Nordvendt – Sand, ler, og sedimenter

• Montosoli – 13,5 HA – 210-300 M.O.H – Sydvestvendt – Galestro

• Cerbaia – 1,9 HA – 285 M.O.H – Østvendt – Primært ler

• Pianezzine – 6,5 HA – 250 M.O.H – Sydvendt – Ler og sand

• Velona – 6,5 HA – 180 M.O.H – Sydvestvendt – Ler og sand

+ Vis hele beskrivelsen
Altesino
Altesino

Hvad anmelderne siger

ROBERT PARKER

"Fantastic set of wines from Altesino, a veritable gem of an estate. I want to underline how impressed I was by the wines."

"The best of what the celebrated Montosoli Cru can offer. A true beauty."

VINOUS

"One of the best Brunellos in several vintages."

JAMES SUCKLING

"The purity of these wines is impressive. Laser-guided in structure and fruit."

"Super-clean, long and balanced. Montosoli really shows it's class."

+ Vis hele beskrivelsen