Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Weingut Clemens Busch

Med rosende ord fra skaren af anmeldere er Clemens Busch blevet en allokeret, biodynamisk superstjerne-

Kort om Weingut Clemens Busch

Weingut Clemens Busch er en biodynamisk superstjerne i Mosel. Med fokus på skifer-jord og rig naturlig fauna, biodiversitet og dybtgravende rødder. Bæredygtigt fokus fra mark til kælder og lang bærmekontakt. Clemens Busch har sammen med Egon Müller revolutioneret den tørre, mineralske stil i Mosel. Med adskillige 99P fra Robert Parker og rosende ord fra kritikerskaren er den samlede produktion ikke længere stor nok og må ofte allokeres.

Weingut Clemens Busch
Weingut Clemens Busch

Vinhusets historie

Weingut Clemens Busch er en økologisk og biodynamisk certificeret topproducent i Mosel – med speciale i rene, mineralske terroirvine (GG & GL) lavet på Riesling. Vingården har rødder tilbage til 1663 og ligger billedskønt ved Mosel-flodens stejle bred.

I det nordlige Mosel – kurvende 180 grader om landsbyen på sydsiden af floden – ligger Pünderichs mest berømte Grosse Lage, Marienburg. Her finder man Clemens Buschs sjældne topvine Raffes, Felsterterrassen, Falkenlay, Fahrlay og Rothenpfad, som strækker sig godt en kilometer langs Mosel-floden.

Clemens Busch var en af de første i Mosel til at omlægge til økologi og biodynamik – allerede i 1984 – og har sammen med Egon Müller revolutioneret den tørre og mineralske stil i Mosel. En revolution som verdens førende kritikere tydeligvis bakker op om med rosende anmeldelser. Udover at have scoret 99P et hav af gange fra selveste Robert Parker, blev Clemens Busch også kåret som ’Winery of the Year 2020’ af Vinum.

Desværre er den samlede produktion forsvindende lille og stramt allokeret.

+ Vis hele beskrivelsen

Riesling og skifer, skifer og Riesling

Clemens er Marienburgs eneste medlem af den eksklusive producentsammenslutning VDP og må betragtes som manden bag markens berømmelse. Fra skråninger med hældninger på enorme +80% finder man over 100 år gamle vinstokke, som vokser i både blå, rød og grå skifer. Clemens Busch lader sig i den grad inspirere af de forskellige skifer-typers egenskaber og farvekoder flere af sine vine efter, hvilken skiferfarve druerne er vokset i.

Alle druer håndhøstes og udvælges minutiøst – uden kompromisser. I kælderen arbejdes der ’hands-off’. Ingen tilsætning af enzymer, vitaminer eller gær. Kun malo hvis årgangen tillader det, minimal tilsætning af svovl og en smule skindkontakt.

Modsat mange andre producenter i Mosel som laver vine med lav alkohol, ligger vinene fra Clemens Busch normalt på omkring 10-12%. Med reserve-vinene eksperimenteres der med lang bærmekontakt – op mod 2 år – sådan som man gjorde i det gamle Tyskland.

+ Vis hele beskrivelsen
Weingut Clemens Busch
Weingut Clemens Busch

Hvad anmelderne siger

VINUM – WINERY OF THE YEAR 2020

"We had goosebumps during the tasting of the collection. Beautiful."

ROBERT PARKER – 4x99p

"A stunning beauty"

"Highly complex dry Riesling. Aristocratic and shy"

"This is crystalline, refined and elegant. Pure. Saline and juicy Riesling. A spectacularly good wine"

RENÉ LANGDAHL

"Uforceret frugtighed der nærmest er flydt ud af skiferbjergsiden og modtaget velsignelse af underverdenens guder"

"En slags inkarnation af tør Mosel-Riesling der brænder sig ind i sindet"

"Det må være årgangens mest velskabte tørre Riesling’ ’13 på den gamle karakterskala"

JAMES SUCKLING

"Welcome to the dry Riesling deep end. Essence of Mosel wine here. Overwhelmong beauty. Breathtaking. Extraordinary Mosel wine. Very close to perfection."

 

+ Vis hele beskrivelsen