Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Weingut Clemens Busch

Weingut Clemens Busch er en øko-producent fra Mosel, der laver vine i topkvalitet. Clemens Busch har vundet hele 99P fra Robert Parker, og i 2020 blev vingården kåret som Winery of the year i Mosel-regionen af VINUM Wienguide.

Kort om Weingut Clemens Busch

Weingut Clemens Busch er en stjerne fra Mosel. Clemens Busch laver vine i topkvalitet med markant terroirpræg og individualitet. Vingården var én af de første i Mosel til at omlægge sine vinmarker til økologisk og biodynamisk drift i 1984. Ejendommen stammer fra 1663 og ligger billedskønt ved Moselflodens bred – herfra producers vin der har vundet 99P hos Robert Parker og den prestigefyldte ”The Collection of the Year Award” af Falstaff.

Weingut Clemens Busch
Weingut Clemens Busch

Vinhusets historie

Weingut Clemens Busch er en stor stjerne i Mosel, med fokus på og stræben efter at skabe vine med topkvalitet, som afspejler markernes terroir og individualitet. Clemens og Rita Busch har opbygget vingården, til det som den er i dag. Sammen med sønnen, Johannes, laver de vin på bare 16 hektar, hvoraf de er specialiseret i Riesling. Ejendommen er bygget i 1663 og ligger billedskønt ved Moselflodens bred med en malerisk udsigt over Marienburgs vinmarker. I byen Pünderich, en lille, malerisk landsby i begyndelsen af Mosels stejle skråninger, ligger selve vineriet. Vineriet har siden 1984 været økologisk og der er fokus på at man lader naturen passe sig selv.
+ læs mere

Riesling kongen

Riesling kongen, Clemens Busch, formår med passion at udnytte forholdene mellem klimaet, de stejle skråninger og Rieslings kvaliteter til at fremstille uhyre intense og mineralske vine, hvis kvaliteter ikke laves andre steder end i Mosel. Alt laves i hånden og der gøres alt for at frembringe det bedste potentiale i flasken og vinene har trods fremstilling på den samme drue, uhyre forskellige individualiteter. Størstedelen af Clemens Busch' vinstokke er plantet på stejle skråninger og de fleste er plantet i vinmarken Pündericher Marienburg. Vinmarkens jordbund består af skifer som Riesling stortrives på og som er med til at frembringe den særlige mineralske karakter og den kendte petroleums aroma ved flaskelagring. Det er særligt de ældste stokke som bruges til Großes Gewächs "Marienburg GG" der udvikler dette. Udover denne skråning laver Clemens Busch unikke Rieslinger på berømte skråninger som Fahrlay, Falkenlay og Felsterrassen. Riesling Vinene breder sig over introduktions serien hvor man smager de forskellige skifer jordbunde over Trocken, Kabinett, hvor der er sødme, Grosse Gewächs og Grosse Lage. Det er Clemens Busch drøm at skabe unikke vine med som besidder stor individualitet og lagringspotentiale.
+ læs mere
Weingut Clemens Busch
Weingut Clemens Busch

Bæredygtighed

Clemens Busch er en del af organisationen “Renaissance des Appellations”, som siden 1980’erne har praktiseret økologisk dyrkning med inspiration og ideer fra Rudolf Steiner. Clemens Busch udveksler ideer med andre medlemmer fra særligt, Østrig, Frankrig og Italien, for at dygtiggøre sig. Derudover har Clemens Busch været medlem af “Respect” siden 2015, som er en gruppe vinproducenter der arbejder biodynamisk.
+ læs mere