• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Terre del Barolo

Terre del Barolo

Terre del Barolo laver klassisk Barolo til value-for-moneypriser. I 2020 vandt de prisen som Italiens bedste kooperativ.

Kort om Terre del Barolo

Barolo er kongen blandt Italienske vine og Terre del Barolos den største producent med 650 ha. fordelt over nogle af de bedste vinområder i Piemonte. Man laver klassisk Barolo og en perlerække af enkeltmarker - blot til halvdelen af prisen - sammenholdt tilsvarende vine fra berømte producenter. I 2019 vandt Terre del Barolo guld til Decanters Awards show (DWWA), i 2020 blev huset kåret som Italiens bedste kooperativ af Weinwirtschaft.

Terre del Barolo
Terre del Barolo

Vinhusets historie

Terre del Barolo er et kvalitetsorienteret kooperativ i Barolo, som virkelig laver value-for-money, og de formår at holde fast på en høj kvalitet år efter år. Barolo anses for at være kongen blandt Piemontes vine og Babaresco er "lillebror" til Barolo, som også anerkendes af mange for at være en vin af høj kvalitet. Cantina Terre del Barolo har en forholdsvis lille produktion, men de har formået at holde deres salgspriser ned, på trods af at retningen går en anden vej disse dage. Cantina Terre del Barolo er et kvalitets kooperativ med 650 hektar. Deres vinmarker er placeret i nogle af de bedste områder, såsom Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi og Castiglione Falletto. Hovedsædet ligger i en dal mellem de historiske Barolo byer, Alba og Castignlione Falletto. Cantina Terre del Barolo satser på de klassiske Piemonte vine som Barbera, Nebbiolo Langhe, Dolcetto, Barbaresco og ikke mindst Barolo. Berømte Single Vineyards og value-for-money Cantina Terre del Barolo ejer en perlerække af berømte Single Vineyards såsom Ravera, Castello, Rocche di Castiglione, Monvigliero, Bussia bare for at nævne nogle af dem. Det er vine lavet på traditionel vis og der er kort og godt tale om klassisk Barolo til halvdelen af pris af hvad sådanne vine koster hos mere berømte producenter.
+ læs mere

Grundlægger Arnaldo Rivera hyldet med Super Cru Barolo

Fra og med årgang 2013 har Terre del Barolo skabt en eksklusiv serie af Barolo vine, som en hyldest og kærlighedserklæring til deres højt respekterede grundlægger Arnaldo Rivera. Der blev indgået en aftale med udvalgte medlemmer om at dyrke druer af ultra høj kvalitet fra nogle af de absolut bedste Cru'er i Langhe området. Udvalgte lots af disse druer har resulteret i en serie af enkeltmarks Barolo vine fra Super Cru'erne Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte og Castello i Grinzane Cavour. Vinene vinificeres i de traditionelle, mellemstore egetræsfade (600L) og er produceret i et stærkt begrænset antal. Arnaldo Rivera serien repræsenterer det bedste Terre del Barolos medlemmer formår.
+ læs mere
Terre del Barolo