• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Tenuta Salviano

Tenuta de Salviano var oprindeligt Pavens ejendom, men i dag ejes slottet af familien bag ikoniske Sassicaia, der regnes som Italiens bedste vin.

Kort om Tenuta Salviano

Tenuta de Salviano ligger i hjertet af Umbrien, og drives af Marchesa Nerina Corsini Incisa della Rocchetta, som er i familie med ejerne af Sassicaia som regnes for at lave Italiens bedste vin. Slottet var oprindelig en del af pavens ejendomme, men blev i 1830 solgt til hertug Don Tommaso di Filippo Corsini di Firenze. Tenuta Salviano er siden blevet kendt for deres velsmagende og forfriskende Orvieto.

Tenuta Salviano
Tenuta Salviano

Vinhusets historie

Den umbriske ejendom Tenuta di Salviano råder over i alt 60 hektar vinmarker, placeret nær Lago di Corbara. Ejerskabet bag slottet udgøres bl.a. af familien bag Sassicaia, Incisa della Rocchetta. Vingården har gennemgået en omfattende renovering, bl.a. er vinkælderen blever moderniseret og vinmarkerne er blevet beplantet med oprindelige og internationale sorter, som er blandt årsagerne til den store succes, som Tenuta di Salviano oplever.
+ læs mere

Terroir og vinmarker

Tenuta Salviano vingård drager stor fordel af det unikke terroir, som vingårdens marker er placeret på. En af fordelene er bl.a. at vinmarkerne er placeret tæt på to vandområder, søen Corbara og Tiber floden (som løber mellem Todi og Orvieto). En anden fordel er, at jorden har et højt kalkindhold, jorden eksponeres perfekt af solens varme stråler og afkølingen ved søen er med til at skabe et ideelt og unikt vindyrknings klima i vinmarkerne. På vinmarkerne plantes, sangiovese, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay, sauvignon blanc, trebbiano og grechetto.
+ læs mere
Tenuta Salviano