Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Salon - Delamotte

Salon - Delamotte

Salon og Delamotte er ikoniske Champagne-huse. Ja, at kalde Salon for kult er en underdrivelse. Champagne for de kræsne.

Kort om Salon - Delamotte

Champagne Salon & Delemotte er to ikoniske vinhuse med rige og spændende historier. Delamotte blev grundlagt i 1760 i Grand Cru-landsbyen Mesnil-Sur-Oger i La Côte des Blancs. Salon blev grundlagt i 1905 af Eugène-Aimé Salon og er også baseret i Mesnil-Sur-Oger. Siden 1988 har både Salon og Delamotte været ejet af Groupe Laurent-Perrier. Begge vinhuse må sige at være Chardonnay-specialister og har været med til at sætte det kvalitative topniveau i Champagne for Blanc de Blancs. Vinene er indbegrebet af terroir, mineralitet, finesse og kompleksitet. Topvinene får tårnhøje ratings og er blevet internationale samleropbjekter.

Salon - Delamotte
Salon - Delamotte

Salon - Delamottes historie

Champagne Salon har en kompromisløs tilgang til kvalitet og laver kun deres mytiske Champagne Salon i exceptionelle årgange. Ja, faktisk laves Champagnen i gennemsnit blot tre årgange hvert årti og desværre i en yderst begrænset mængde. Vinen frigives først omkring 10 år efter høståret for at sikre optimal kvalitet og kompleksitet gennem lang flaskelagring i kælderen.

Ja, større bliver Blanc de Blancs simpelthen ikke.

”Vive et me ama” – ”Lev og elsk mig”

Champagne Delamotte’s motto afspejler den passion som vinhuset har for netop Champagne.

Kvaliteten har været støt stigende siden slut 80’erne, og i dag kendes huset for sin verdensklasse Blanc de Blancs samt den berømte ’Brut’, som er et traditionelt blend med Pinot Noir og Pinot Meunier. Ligesom hos Salon laves Delamotte’s vintage Champagner kun i exceptionelle årgange - med 50% druer fra Le Mesnil og 50% druer fra Grand Cru Oger og Grand Cru Avize.

+ Vis hele beskrivelsen

Nye kvalitative højder

Under lederskab af Didier Depond – præsident for Laurent-Perrier – og kældermester Michel Faucennet har begge vinhuse nået nye kvalitative højder. Koncernen har postet enorme ressourcer og know-how i begge vinhuse og formår fortsat at være bannerfører. Arbejdet i markerne er banebrydende, selekteringen af druer nådesløs streng og vinhusenes winery state-of-the-art. At Delamotte & Salons vine har et ubegribeligt lagringspotentiale er hverken et mysterium eller en hemmelighed. + Vis hele beskrivelsen
Salon - Delamotte
Salon - Delamotte

Hvad anmelderne siger

RICHARD JUHLIN - 5 STAR PRODUCER

"Salon is the most sought after Champagne among connoisseurs."

"Salon may well be the best grower of all."

ROBERT PARKER - 100P

"I was determined to hold the wine to the highest possible standfards. But it surpassed."

"In short, this is a Blanc de Blancs that admits no argument."

VINOUS - 100P

"It is quite simple one of the most magnificent Champagnes I have ever tasted. Simply extraordinary."

DECANTER - 100P

"A truly great Salon that leaves one speechless."

+ Vis hele beskrivelsen