Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Poderi Luigi Einaudi

Poderi Luigi Einaudi

Luigi Einaudi, Italiens præsident fra 1948-1955, grundlagde vingården af samme navn som 23-årig, og siden blev verdensberømt for sine Baroloer.

Kort om Poderi Luigi Einaudi

Barolo Einaudi, er grundlagt af Italiens præsident fra 1948-1955, der allerede som 23-årig begyndte at købe vinmarker og er sidenhen blevet verdensberømt for sine Baroloer – især single vineyarderne Costa Grimaldi og Cannubi er legendariske. Man har netop købt parceller i Monvigliero og Bussia. Einaudi har fået de eftertragtede 3 glas i Gambero Rosso (den italienske vinbibel) over 10 gange og vundet guld i Decanter’s World Wind Awards 2019.

Poderi Luigi Einaudi
Poderi Luigi Einaudi

Vinhusets historie

Grundlæggeren af vingården, Luigi Einaudi, blev Italiens første præsident i 1948, men allerede som 23 årig købte han i 1897 en 16 hektar stor ejendom i Piemonte. Vingården er berømt for sine top Dolcetto, Langhe Nebbiolo og ikke mindst Barolo. I dag er vingården blevet total renoveret og ledes af Matteo Sardegna. Einaudi råder over 104 hektar, hvoraf 52 er beplantede med 11 små vingårde spredt over Dogliani, La Morra og Barolo og selvom den største produktion er Dolcetto, så er Einaudi blevet berømt for sine Baroloer, ikke mindst single vineyard Baroloerne Costa Grimaldi og Cannubi. Cannubi Barolos bedste vinmark Cannubi er for mange Barolo eksperter den allerbedste Barolomark, placeret i hjertet af selve kommunen Barolo. Luigi Einaudi forsøgte at købe en del af denne mark i 50’erne, men da sælger hørte det var den Italienske præsident, der var køber, så steg prisen, så det lykkedes først i 1997 at få den eftertragtede mark. Flere andre berømte producenter ejer en del af denne mark, bl.a. Sandrone. Einaudis del af marken er på 2,25 hektar. midt i hjertet af Cannubi med en gammel vingård på toppen af marken.
+ Vis hele beskrivelsen

Costa Grimaldi - vingårdens vartegn

Barolo Costa Grimaldi er frugten af Einaudis bedste marker i Barolo, druerne stammer fra Sydøstvendte marker på i alt 1,6 hektar. beliggende 310 m over havets overflade. Vinstokkene er i gennemsnit 45 år gamle. Barolo Terlo er vingårdens 3. single vineyard, fra marker beliggende tæt ved Costa Grimaldi. Dogliani er en ny appellation, hvorfra de bedste Dolcetto vine stammer, og Einaudi er kendt for at producere en af de allerbedste Dogliani Dolcetto.
+ Vis hele beskrivelsen
Poderi Luigi Einaudi