Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Paul Hobbs

Paul Hobbs – 'Steve Jobs of Wine' – er en prisbelønnet winemaker med rødder til Robert Mondavi, Opus One og Catena. Hobbs har vundet 100P adskillige gange.

Kort om Paul Hobbs

Paul Hobbs bliver omtalt som 'Steve Jobs of Wine' – hvilket der gode grunde til. Han har enestående evner til at forstå terroir og mikroklima, startede i lære hos Robert Mondavi, og flyttede senere til Opus One. Her stod Hobbs i spidsen for deres produktion. Siden 90’erne har han haft sin egen vingård, Paul Hoobs Winey – og flere er siden kommet til bla. Viña Cobos i Argentina. Hobbs har modtaget de utrolige 100P – hele seks gange!

Paul Hobbs
Paul Hobbs

Vinhusets historie

I Paul Hobbs vinøse verden står terroir og mikroklimaet over alt andet. Helt fra barnsben af forstod Paul terroir begrebet. Det var en stor aha-oplevelse for Paul, at æbler fra samme sort, men med forskellige geografiske placeringer, kunne smage vidt forskelligt. Paul har haft stor betydning for californisk vins popularitet. I starten af sin karriere arbejdede han sig op til at være ledende winemaker på Robert Mondavis Opus One team. Siden starten af 90’erne har han været herre i eget hus – Paul Hobbs Winery. Paul Hobbs - en pionér formes Paul Hobbs er en af de fremmeste pionerer inden for amerikansk vin. Han er opvokset på en farm i New York State, hvor man bl.a. dyrkede æbler. Ved at smage de samme æbler fra forskellige marker, begyndte Paul at interessere sig for, og ikke mindst forstå mikroklima, terroir. Unge Paul oplevede også hvor hårdt det var at drive landbrug, og han besluttede derfor at læse medicin i stedet. Under studierne fik Pauls fader dog alligevel overtalt sønnike til at tage til Californien for at arbejde med vin og hans tidlige karriere bragte ham til en anden pioner; Robert Moldavi, hvor han arbejdede på Opus One, som han fik ansvaret for og som han var med til at løfte ind i verdenseliten. I slutfirserne indledte Paul desuden en karriere som konsulent hos flere førende producenter i Californien, Chile og Argentina, bl.a. hos Nicolas Catena. Især Argentina står Pauls hjerte nær og med vingården Cobos i Mendoza skaber Paul imponerende vine. I dag er Paul en meget velanset og dygtig konsulent, der er brugt vidt og bredt, faktisk laver han vin på 4 kontinenter. Paul trives i opgaver og projekter, som andre mener er umulige, men som han får til at ske. Eksempler herpå er hans armenske projekt, samt at forsøge at genoplive Malbec druens storhed i Cahors, Frankrig. Som konsulent er Paul Hobbs en af de mest respekterede og nævnes i sammenhæng med kendte flying winemakers som Michel Rolland og Alberto Antonini. Nye udfordringer i Californien Efter at have løftet kvaliteten på andre producenters vine i mange år, følte Paul at tiden var kommet til at lave vin under sit eget navn, og derfor grundlagde han i 1991 Paul Hobbs Winery. Erfaringerne med at lave vin i andre dele af verden havde åbnet Pauls øje for det uendelige potentiale som Californien med sit tempererede, solbeskinnede dale, bølgende bakker og skråninger i kystområdet råder over. Et potentiale han har gjort det til sin mission at optimere og realisere.
+ læs mere

Single vineyards og terroir

Paul Hobbs var manden, der for alvor fik begrebet single vineyards vines ind i den californiske terminologi. Pauls filosofi er kort sagt at udtrykke vinmarkens karakteristika (terroir) i vinen, og at vinificeringen sker i tråd med traditionelle principper, dog med anvendelse af nye teknikker og metoder. Han arbejder for eksempel udelukkende med ufiltrerede og ikke-klarede vine, der er fermenteret med vild- eller naturlig gær. På den måde var han tidligt blandt trendsetterne, og hans idéer blev hurtigt kopieret af andre. Paul har i dag bygget sit eget topmoderne winery i Sonoma County, tæt på byen Sebastopol. ”Terroir driven wines” er Pauls motto. Paul Hobbs er i dag til stede i følgende appellationer – enten som ejer eller som lejer med mangeårig lejekontrakt: Russian River Valley: - Ellen Lane Estate - Paul Hobbs eget - Edward James Estate - Paul Hobbs eget - Katherine Lindsay Estate - Paul Hobbs eget - Ross Station Estate - Paul Hobbs eget - Fraenkle Cheshier Vineyard - Sonoma Coast: - Goldrock Estate - Paul Hobbs eget - Cleary Estate - Paul Hobbs eget Coombsville: - Nathan Coombs Estate - Paul Hobbs eget - Sonoma Mountain: - Richard Dinner Vineyard Carneros: - Hyde Vineyard Napa Valley: - Beckstoffer To Kalon Vineyard – fra denne kultmark køber Paul druer fra bestemte rækker og planter. - Beckstoffer Las Piedras Vineyard – fra denne kultmark køber Paul druer fra bestemte rækker og planter. - Beckstoffer Dr. Crane Vineyard – fra denne kultmark køber Paul druer fra bestemte rækker og planter. - Nathan Coombs Estate - Paul Hobbs eget
+ læs mere
Paul Hobbs
Paul Hobbs

Bæredygtighed

Siden begyndelsen har Paul Hobbs arbejdet i pagt med naturen – som landmandssøn ved han at hvis man vil have sunde druer af høj kvalitet hvert år, så skal man passe på naturen. Den skal passe, plejes og ikke presses til at levere mere end den kan. Generelt bruger Paul og hans team meget tid i vinmarkerne for at følge årstidens gang – det giver vigtig læring til hvordan druer fra hver enkelt mark og parcel skal håndteres. Paul Hobbs californiske vingårde er certificerede bæredygtige hos California Sustainable Winegrowing Alliance – det betyder bl.a. at man: - Planter dæk-afgrøder i vinmarkerne; udvalgte blomster og græsser, der er med til at skabe biodiversitet. - Komposterer, så man kan gøde og nære jorden uden brug af kunstgødning. - Bygger redekasser til forskellige fugle - Ikke unødigt kører med traktor i markerne, så jorden dermed ikke trykkes hårdt sammen.
+ læs mere