Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Mullineux and Leeu

Mullineux blev de første i Sydafrika til at modtage 100P hos de store internationale anmeldere. De er indbegrebet af kvalitet – kræs for kendere.

Kort om Mullineux and Leeu

Vingården blev grundlagt i 2007 af Chris og Andrea Mullineux, som på rekordtid har etableret sig blandt den absolutte elite i Sydafrika. Mullineux blev de første i Sydafrika til at modtage 100P af den internationale anmelder, Antonio Galloni (Vinous). Mullineux er kendt for at kombinere gamle vinstokke med en kompromisløs tilgang til kvalitet. I 2016 blev Andrea Mullineux kåret til Winemaker of the Year af Wine Enthusiast og Tim Atkin.

Mullineux and Leeu
Mullineux and Leeu

Vinhusets historie

Côte Rôtie fra Sydafrika, sådan beskriver mange Mullineux & Leeu's vine. Mullineux & Leeu har siden starten haft anmeldernes bevågenhed, da det tidligt stod klart at der blev lavet nye, banebrydende vine med fokus på terroir og kvalitet. Vingården blev grundlagt så sent som i 2007 af Chris og Andrea Mullineux med hjælp fra 2 investorer. Vingården har på rekordtid høstet et uhørt antal topanmeldelser, bl.a. fra John Platter's South African Wine Guide. Indtil videre har de fået tolv 5 stjernede ratings af Platter, og deres Syrah var "Årets Rødvin" i Sydafrika i 2013 og vingården blev "Årets Vingård" både i 2014 og 2015. Den indiske forretningsmand Analijt Singh købte de andre investorer ud i 2013, efter han i 2010 i forbindelse med VM i fodbold blev bjergtaget af vinene og området i Swartland og i dag har han et tæt samarbejde med Chris og Andrea. Swartlands terroir består af skiffer og granit, og det kombineret med meget gamle vinmarker skaber unikke dyrkningsforhold. Chris og Andrea har lavet vin i Frankrig, Californien og Sydafrika, men de er overbeviste om at det unikke terroir i Swartland, bestående af skiffer og granit, rummer potentialet til at skabe rigtig store vine med lang holdbarhed og stor mineralitet.
+ Vis hele beskrivelsen

Verdensklasse vine

Mens Mullineux er specialist i klassevine fra Swartland området, ligger Leeu Passant boutique vingården i den smukke Franschhoek dal. I Sydafrika blev der i 1950'erne, 60'erne og 70'erne skabt prisvindende vine og dem har Chris og Andrea forsøgt først at dekonstruere, for derefter at rekonstruere dem med et moderne tvist. Det er blevet til 3 unikke vine bestående af to Chardonnay og en 'Dry Red Wine', betegnelsen man brugte om de unikke rødvine fra fortiden. Druerne kommer fra unikke gamle vinmarker med op til 100 år gamle vinstokke i Cape området. 2015 var den første årgang og den har blæst alle omkuld. Det er nemlig verdensklasse vine i stærkt begrænset mængde, der igen sætter Sydafrika på verdenskortet.
+ Vis hele beskrivelsen
Mullineux and Leeu
Mullineux and Leeu

Bæredygtighed

Mullineux & Leeus vingård har en naturlig og minimalistisk tilgang til hvordan vin skal produceres på vinmarkerne og i vinkælderen. De indtænker bæredygtighed i deres produktion, og tilføjer kun små mængder af sulfitter i vinene. De anvender ikke nogle andre former for tilsætningsstoffer og filtrere heller ikke vinene inden de kommer på flaske.