Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket
La Chablisienne

La Chablisienne

La Chablisienne blev grundlagt i 1923. Nogle af Chablis’ bedste vinbønder var med dengang og langt de fleste er stadig en del af anmelderroste La Chablisienne - "White Wine Winemaker of the Year" 2020.

Kort om La Chablisienne

Ingen andre vinproducenter i Chablis har adgang til så mange af Chablis' bedste marker som La Chablisienne. Grand Cru Les Clos, Grand Cru Les Preuses, 1. Cru Montée de Tonnerre for bare at nævne et par. Så er man nysgerrig på Chablis' særlige Kimmeridge-jordbund og den særegne mineralitet, man forbinder med vinene herfra, er porteføljen fra "White Wine Winemaker of the Year 2020" hos International Wine Challenge et perfekt sted at gå på opdagelse.

La Chablisienne
La Chablisienne

Fællesskab og kvalitet

La Chablisienne blev grundlagt i 1923 og er en sammenslutning af nogle af de bedste vinbønder i hele Chablis. Man holder til på det billedskønne vinslot Château Grenouilles i hjertet af Grand Cru Grenouilles, som slottet har lagt navn til. Ånden af fællesskab er stor, hvorfor langt størstedelen af de oprindelige producenter efter 100 år fortsat er en del af La Chablisienne.

I midten af 1950’erne omstrukturerede man produktionen, så drueavlerne ikke længere skulle aflevere færdig vin til kooperativet men ugæret druemost. La Chablisienne skulle således stå for vinificeringen af alle vinene og kunne hæve kvaliteten betydeligt, skulle det vise sig. Et varemærke man nu forbinder med La Chablisienne.

Man har virkelig formået at få det bedste ud af kooperativ-strukturen. Med adgang til en ufattelig mængde druemateriale, imponerende markbesiddelser og know-how formår La Chablisienne at lave Chablis af tårnhøj kvalitet. År efter år høster man således imponerende internationale ratings og vandt i 2020 prisen som ’White Wine Winemaker of the Year’ hos International Wine Challange (IWC).

+ Vis hele beskrivelsen

Imponerende marker og en enorm kompleksitet

La Chablisienne ejer i dag ca. 25% af markerne i Chablis, inklusiv hele 6 ud af 7 Grands Crus og en perlerække af 1. Crus. Man kan nævne Grand Cru Les Clos, Grand Cru Les Preuses, 1. Cru Montée de Tonnerre, 1. Cru Mont de Milieu og mange flere. Men rækken af fremtrædende vinmarker i La Chablisiennes portefølje er nærmest komplet. Så er man nysgerrig på Chablis’ særlige Kimmeridge-jordbund af mergel, kalksten, fossilerede østersskaller og den særegne mineralitet, man forbinder med vinene herfra, giver La Chablisiennes imponerende portefølje et sjældent grundigt indblik.

Drueselekteringen i marken er streng og flere af Grand Cru-markerne høstes af adskillige omgange. For at sikre den optimale modenhed sendes forskellige hold ud i marken flere gange om dagen frem mod høsten for at måle druernes sukkerindhold.

Vinkælderen er nyrenoveret og ’state of the art’. Med spritnye temperaturstyrede ståltanke og sorteringsborde. Hertil er der bygget nye smagelokaler samt en meget flot butik/showroom, som absolut er et besøg værd, hvis man er på disse kanter. Her ligger vinene primært på store ståltanke samt for flere 1. Crus og Grands Crus vedkommende på 228 liters egetræsfade. Den store mængde druemateriale til rådighed hos La Chablisienne er et enormt plus i kolde årgange, hvor druer fra særligt veleksponerede skråninger, hvor druerne modner tidligt, kan hæve cuvéernes samlede kvalitet.

+ Vis hele beskrivelsen
La Chablisienne
La Chablisienne

Hvad anmelderne siger

BURGHOUND

"Highly energetic and beautiful. Quite simply terrific"

VINOUS

"The La Chablisienne Coperative is an excellent source for well-priced, widely available wines"

ROBERT PARKER

"Is this bottling the most underrated wine in Chablis? Certainly. Its quality deserves wider recognition"

"La Chablisienne is a force of nature in Chablis"

"I was impressed. The wines are classical in profile with good cut and concentration."

"There are definately wines in the portfolio that are well worth the attention of serious Chablis lovers. Especially those with an eye to value."

 

+ Vis hele beskrivelsen