Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Joseph Mellot

Mellot er en historisk topproducent fra Loire. I 1698 kunne Mellot prale med at lave vin på bestilling til Solkongen - Ludvig 14. af Frankrig.

Kort om Joseph Mellot

Joseph Mellot må siges at være en sand institution i Sancerre. Med en historie som strækker sig helt tilbage til 1513, har Mellot-familien i over fem århundreder sat sit præg på vinfremstilling i Loire. Domainet er kendt for sine mineralske og økologiske vine, som i dag anses for at være blandt områdets bedste. Mellot er den største jordbesidder i den del af Sancerre, som er rig på flint, hvorfra de største vine i Sancerre bliver produceret.

Joseph Mellot
Joseph Mellot

Joseph Mellots historie

Knivskarpe og mineralske vine fra en af Loires bedste producenter. Joseph Mellot er den største jordbesidder i den del af Sancerre, som er rig på flint, og det er netop fra disse jorde de største Sauvignon Blanc vine i Sancerre findes. Familien Mellot har været involveret i Loire-dalens vine siden 1500-tallet, og de er stadigvæk bannerførere indenfor fremstillingen af kvalitetsvine. I dag er det Catherine Mellot, som varetager driften af vingården og dens 100 hektar vinmarker, heraf 50 hektar sublimt beliggende marker i Sancerre og Pouilly- Fumé.
+ læs mere

Terroir, koncentration og rigdom

Catherine Mellot fokuserer på at husets vine skal afspejle deres terroir, altså hvilke omgivelser de er dyrket i. Hver parcel i vinmarkerne plejes, høstes og vinificeres helt individuelt, så det enkelte jordlods egenskaber bevares bedst muligt. Desuden høstes druerne så sent som muligt, hvorved de opnår en bemærkelsesværdig koncentration og rigdom.
Joseph Mellot