Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Ferrari

Ferrari har et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagne. Ferrari er den mest vindende producent af mousserende vine i Italien.

Kort om Ferrari

Ferrari er Italiens svar på Champagne. Det lykkedes grundlæggeren, Giulio Ferrari at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet. Ferrari er kåret til “Sparkling Wine Producer of the Year” i 2015, 2017, 2019, 2021 og senest i 2022 af Champagne & Sparkling Wines World Competition. Med op til 98P Parker matcher Ferrari de bedste i Champagne.

Ferrari
Ferrari

Vinhusets historie

Huset blev grundlagt i 1902 af den blot 21-årige Giulio Ferrari, som havde det mål at bevise, at det er muligt at lave mousserende vin i de kølige højder i norditalienske Trentino, på samme høje niveau som Champagne. Det lykkedes Giulio at skabe et hus med et ry og en kvalitet, som matcher de absolut bedste huse i Champagnedistriktet. En af årsagerne til succesen er bl.a. husets fokus på Chardonnay druen som er deres rygrad i vinene, og så bruger de den mest eksklusive produktionsmetode, nemlig Champagnemetoden eller mere korrekt Méthode Traditionelle. Giulio fik ingen børn selv og solgte derfor vingården i 1952 til Lunelli familien, som også ejer andre slotte i Toscana og Umbrien. En evig stræben efter topkvalitet Lunelli-familien har sidenhen løftet den i forvejen meget høje kvalitet. For eksempel anvender de udelukkende druer fra egne marker eller køber druer fra vinbønder, som de har arbejdet sammen med i mange år og som betales efter kvaliteten af druerne. De har også forlænget den så vigtige lagring på flaske med bærmen. I dag ligger deres non-vintage vine minimum 24 måneder og årgangsvinene og prestige cuveerne ligger 5-10 år. Alt dette har givet vinene fra Ferrari en absolut topplacering i det italienske kvalitetshierarki.
+ Vis hele beskrivelsen

Fra Downing Street til Det Hvide Hus

Igennem mere end et århundrede har Ferrari markeret sig ikke blot i Italien men i hele verden. Vinene er blevet serveret ved utallige historiske begivenheder, ved G8-topmøder, til adskillige præsidentbesøg, ved middage i Det Hvide Hus, og i Downing Street, samt ved fejring af det italienske fodboldholds sejre.
Ferrari
Ferrari

Bæredygtighed

Ferrari startede for 20 år siden processen med at omlægge alle deres egne vinmarker til økologisk dyrkning og drift. Det har været et enormt stort arbejde, da der ca. er 500 små vinbønder, som leverer druer til Ferrrari. Det har krævet, at alle som leverer deres druer til Ferrari, har været nødsaget til at indrette sig efter kravene til den økologiske certificering, som Ferrari håber at opnå med tiden.
+ Vis hele beskrivelsen