• Gratis fragt fra 399 ,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Rostaing

Domaine Rostaing har 3 gange fået tildelt de sjældne 100P fra Robert Parker. Rostaing nyder status som kultproducent af topkvalitet i Côte-Rôtie.

Kort om Domaine Rostaing

Domaine Rostaing er en af de mest ikoniske producenter i Rhônedalens Côte-Rôtie. Rostaing regnes for at producere nogle af de fineste vine fra området, og er en af de få producenter som har brudt lydmuren med skyhøje-ratings fra Robert Parker – tre gange har Rostaing fået tildelt de magiske 100P! Rostaings single vineyard vine er blevet internationale investeringsobjeketer og vinnørder drømmer om at smage dem.

Domaine Rostaing
Domaine Rostaing

Domaine Rostaings historie

Domaine Rostaing er kultvine fra Côte-Rôtie og Languedoc. Rostaing er uomtvistelig en af de allerbedste producenter i Rhônedalens sagnomspundne Côte-Rôtie. Blandt vinnørder og anmeldere er der ingen tvivl om at René Rostaing nyder status som kult-producent, der producere topkvalitet i Côte-Rôtie i meget små mængder. René Rostaing er uomtvistelig en af de allerbedste producenter i Rhônedalens sagnomspundne Côte-Rôtie. Rostaing startede med kun at eje 1,5 hektar i Côte Blonde og La Landonne, men han har siden mere end fordoblet disse besiddelser, og Rostaing ejer i dag 7 hektar i Côte Rôtie og 1 hektar i Condrieu. Første årgang var 1971. Terroir og perfektion i vinfremstillingen René Rostaing er en dedikeret terroir-mand, som forsøger at lade sine vinmarker komme mest muligt frem i vinene. Jordbunden i Côte-Rôtie byder på skiffer, flint, limsten, ler og jernholdig jord, i alt er der 250 hektar vinmarker. Rostaings bedste vinmarker i Côte Blonde og single vineyards La Landonne byder på verdensklasse vine og Cuvée Ampodium, den sidst tilkomne Côte-Rotie, er lavet på vinmarker beliggende uden for disse 2 områder. Vinene lagrer i 2 år på 228 liters Bourgogne-fade med plads til 600 liter. Procentdelen af nye fade er meget lav, idet René ønsker at holde fokus på terroir og frugt.
+ læs mere

Puech Noble i Languedoc

René Rostaing blev tidligt begejstret af Languedoc områdets meget store og uopdagede muligheder, og derfor købte han et Domaine i Côteaux de Languedoc, 15 km vest for Nîmes. Her består terroir af limsten med aflejringer af Garrigues. Klimaet er meget varmt og tørt og både terroir og klima er helt perfekt for dyrkning af Syrah
Domaine Rostaing