Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Domaine Raspail-Ay

Domaine Raspail-Ay regnes for af være et af de absolut bedste domainer i Gigondas. Ejendommen har været i familiens eje i gennem syv generationer.

Kort om Domaine Raspail-Ay

Domaine Raspail-Ay er et historisk referencedomaine i Gigondas. Gården har siden 1854 været i familiens eje, og i dag er det den 7. generation, Christopher Aÿ og hans søster Anne-Sophie, der varetager driften. Med sine 19 ha. fokuserer de udelukkende på at producere Gigondas, og regnes for at være et af de absolut bedste domainer i området. Robert Parker giver gården 4-stjerner i ’Wine Buyer’s Guide’.

Domaine Raspail-Ay
Domaine Raspail-Ay

Domaine Raspail-Ays historie

Domaine Raspail-Ay startede tilbage i 1812, da Dominique Ays oldefar købte et område i Gigondas. Da oldefaderen gik bort, skulle boet deles, og det blev delt i 2, et stort område, der nu hedder Chateau Raspail og et andet, Dominique Ays (som vi i dag kender som Domaine Raspail Ay). Den nuværende ejer er Dominique Ay, som er 5. generations ejer af vinmarkerne. Hans to børn sønnen Christophe og datteren Anne-Sophie arbejder begge på domænet. Ejendommen har 19 hektar. samlet i én blok rundt om domænet og Domaine Raspay-Ay producerer omkring 65.000 flasker rød og 1.500 rosé årligt.
+ Vis hele beskrivelsen

Robuste smagfulde vine!

Domaine Raspail-Ay laver fantastiske rødvine i Gigondas. Vinene er kraftige og robuste med mindst 14 % alkohol, og så kan de tåle at lagre i mange år afhængig af årgang. Vinens gode holdbarhed, og deres skønne smag, kan også nydes selvom vinene er helt unge, for de har nemlig en blød garvesyrer. Rødvinene består af 80% Grenache, 15% Syrah og 6% Mourvédre . Drueklaserne afstilkes, så der kun er den modne garvesyre fra drueskindet. Vinene bliver hverken filtreret eller klaret, for i løbet af de 18-24 måneder vinen lagrer på gamle egetræsfade, vil vinene om vinteren få en naturlig kuldebehandling og rense sig selv.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Raspail-Ay