Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Domaine Jonathan Didier Pabiot

Domaine Jonathan Didier Pabiot er familiens historiske vingård, sønnen Jonathan har løftet det økologisk drevede domaine op i eliten

Kort om Domaine Jonathan Didier Pabiot

Domaine Jonathan Didier Pabiot er familiens historiske vingård (Jonathan er 5. generation) og navnet er sammenstykket at fader Didier og dennes søn Jonathan, som i dag står for driften i markerne. Jonathan er tidligere lokal mester i moto-cross og vant til at tage chancer, så det var også hans idé at omlægge den traditionelle drift til biodynamisk og økologisk vindrift, hvilket har løftet Domainet på i Loires elite.

Domaine Jonathan Didier Pabiot
Domaine Jonathan Didier Pabiot

Jonathan Didier Pabiots historie

Pabiot er et meget almindeligt navn i Loiredalen og der er da også flere vinbønder med dette navn. Domaine Jonathan Didier Pabiot er en historiske vingård, og navnet stammer fra fader Didier og sønnen Jonathan, som er 5. generation på gården. Jonathan står for driften af markerne og beslutningerne hertil, blandt andet er det hans beslutning at omlægge til økologi.

Prestige cuvéer og den altdominerende Sauvignon Blanc

Domainet laver 3 prestige cuvéer med en meget begrænset produktion, hver af vinene afspejler 3 forskellige terroirs: Aubaine (Caillottes – småsten og kalk), Prédiliection (Marnes Kimméridgiennes – mest kalk, lidt ler) og Eurythmie (Marnes Kimméridgiennes – mest kalk, lidt ler). Sidstnævnte er samme terroir som Prédilection, hvor vinmarken er plantet nærmest oven på en klippen. Den altdominerende vindrue på Domainet er naturligvis Sauvignon Blanc, men man har også 1% Chasselas som før i tiden var vidt udbredt. Det meste arbejde foregår manuelt, der håndhøstes, og alle druer håndsorteres. Der anvendes vildgær, der pløjes med hest, og man luger kun minimalt mellem vinmarkerne, så vinstokkene tvinges til at søge nedad.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Jonathan Didier Pabiot
Domaine Jonathan Didier Pabiot

Bæredygtighed

Driften på vingården har været økologisk certificeret siden 2006, og derudover anvender Jonathan også visse biodynamiske fremgangsmåder.