Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Hudelot-Baillet

Domaine Hudelot-Baillet er en lille stjerneproducent fra Chambolle-Musigny, som gør vinskribenter begejstrede verden over – bla. Parker med 97P.

Kort om Domaine Hudelot-Baillet

Domaine Hudelot-Baillet er en lille boutique producent beliggende i hjertet af Chambolle-Musigny. Bourgogneeksperten Neal Martin fra Vinous, tidligere The Wine Advocate fik opsnuset at der lå en usleben diamant gemt midt i Chambolle. Siden da har han, årgang efter årgang, udpeget vinene fra Domaine Hudelot-Baillet til at være blandt de bedste fra Chambolle-Musigny - især til prisen. Op til 97P Parker.

Domaine Hudelot-Baillet
Domaine Hudelot-Baillet

Domaine Hudelot-Baillets magiske fremstilling

Domaine Hudelot-Baillet er en lille boutique producent i Chambolle-Musigny, beliggende midt i byen af samme navn. Joël Hudelot overtog efter sin far Paul Hudelot i 1981 sammen med hans kone Chantal Baillet. Efter at Joël havde været ved roret I 23 år, overtog hans svigersøn Dominique Leguen, som havde arbejdet på Domainet siden 1998, i 2004. Kvaliteten af vinene er steget med raketfart lige siden. Den magiske fremstilling Druerne bliver 100% afstilket og vinifikationen er traditionel efterfulgt af 12-18 måneders lagring på egetræsfade. Der anvendes 15% nye fade til Bourgogne Rouge, 30% til Village vinene, 40% til 1. Cru'erne og 50% til Grand Cru vinen. Vinene aftappes uden filtrering. De store fremskridt der er sket siden generationsskiftet har medført at vinene i dag, er fulde af finesse, elegance og frugt. Som Dominique selv udtrykker det: "finesse is what we do best".
+ Vis hele beskrivelsen

En perlerække af gamle vinstokke i Chambolle-Musignys

Chambolle-Musigny i Côte-de-Nuits er hjemsted for 24 Premier Cru vinmarker og 2 Grand Crus, nemlig Musigny og Bonnes-Mares. Vinene fra Chambolle-Musignys kalkstens jorde er kendetegnet ved stor intensitet og elegance, og de går for at være nogle af de mest elegante og "feminine" Bourgogne vine. Domaine Hudelot-Baillets 8,5 hektar vinmarker er beplantet med op til 70 år gamle vinstokke der producerer små koncentrerede druer i områdets fattige jord. Ud over en formidabel Bourgogne Rouge, har domainet besiddelser i berømte 1. Cru marker som f.eks. Les Charmes der ligger helt i toppen af hierarkiet og ikke mindst en fantastisk parcel på kun 0,29 hektar med 70 år gamle vinstokke i Grand Cru marken Bonnes Mares. Mængderne af domainets eftertragtede vine er små og der laves f.eks. kun 2 fade Bonnes Mares om året!
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Hudelot-Baillet
Domaine Hudelot-Baillet

Bæredygtighed

Alle vine aftappes nu på domainet og filosofien bag vindyrkningen er økologisk, selvom slottet ikke er certificeret. Hvilket gør, at der bliver ikke brugt pesticider, og alle druer håndhøstes og sorteres i markerne.