Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Du Clos Salomon

Domaine du Clos Salomon er en historisk topproducent fra Givry, som tidligere har leveret vin til Paven. Familien har monopol på Givrys bedste mark.

Kort om Domaine Du Clos Salomon

Domaine du Clos Salomon befinder sig i toppen af hierarkiet i Givry. De tidligere ejere af domainet solgte vin til Paven i Avignon i 1375, men i 1558 overgik ejerskabet af Clos Salomon til de nuværende ejere, familien du Gardin. Clos Salomon er også navnet på deres primære mark, som er et monopol, dvs. at der kun er én ejer. Clos Salomon er en 1. Cru mark og almindelig anerkendt som Givrys bedste og er en referencevin balndt vineksperter.

Domaine Du Clos Salomon
Domaine Du Clos Salomon

Clos Salomons historie

Clos Salomon toppen af Givry. Domainets historie går helt tilbage til det 13. århundrede og bærer den første ejers navn. Den nuværende familie du Gardin overtog domainet i 1632 og har haft det lige siden. I dag er det unge Ludovic du Gardin, der er ansvarlig for både vinfremstilling og salg. Ludovic har overtaget fra sin moder, Jacqueline, der alene drev Domainet fra 1977 til 1990. Le Volnay du Chalonais Domainet ligger i Givry i Côte Chalonnaise, lige syd for Beaune. Den berømte franske Abbed Coutépée, der som en af de første gennemrejste og beskrev Bourgognes bedste vine i 1776, kaldte vinen Côte Chalonaises Volnay, hvilket hentyder til vinens fornemme intensitet og kompleksitet, som han mente kunne sidestilles med de berømte vine i Volnay. Et Cru monopol 1. og 2 hvidvine Clos Salomon er et såkaldt monopol, dvs. at der kun er en ejer af denne vinmark. Den er almindelig anerkendt som Givrys bedste og naturligvis 1. Cru. vinmarken er på 7 hektar og vinstokkenes gennemsnitsalder er 50 år, og så ligger vinmarken på en sydvendt skråning. Høstuddbyttet er meget lavt, alle druer håndhøstes og sorteres og vinfikationen er traditionel med anvendelse af vildgær. Domainet er ikke biodynamisk drevet, men man tilstræber at gøre hele driften og vinfremstillingen så "ren" som overhovedet muligt. Domainet råder også over 2 Chardonnay vinmarker, den 1 hektar store La Grande Berge, og den 5,4 hektar store Les Clous i Montagny 1. Cru.
+ Vis hele beskrivelsen

En 30 år gammel forbindelse

Christian Philipson boede i en årrække i Frankrig, bl.a. i Givry, hvor han fik sin store passion for vin og her knyttede han mange stærke bånd, som her 30 år senere stadig er intakte. Clos Salomon var en af de allerførste Christian skabte en relation til, da det hurtigt gik op for ham at her var en producent med unikke vinmarks besiddelser.
Domaine Du Clos Salomon