Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Charles Joguet

Domainet ejes af familien Genet og blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet, som anses for at være en top-producenterne i Loire-dalen.

Kort om Domaine Charles Joguet

Domaine Charles Joguet anses i dag for at være en af topproducenterne i Loire-dalen. Alle druer håndhøstes, og de praktiserer "lutte raisonnée", dvs. at man primært bruger økologiske dyrkningsmetoder. Domainet er den førende producent i Chinon - hjemsted for Loiredalens mest berømte Cabernet Franc vine. Domaine Charles Joguet fremgår i den anerkendte ’Guide Hachette’, og omtales som "Le sommet de l'appellation" (toppen af appellationen).

Domaine Charles Joguet
Domaine Charles Joguet

Domaine Charles Joguets historie

Domainet ejes af familien Genet og det blev grundlagt i 1957 af Charles Joguet. Domainet råder over ikke mindre end 40 hektar, som er spredt ud over det meste af appellationen. De franske konger opholdt sig i middelalderen meget på deres slotte i Loiredalen, og de skulle selvfølgelig også bruge en del vin, hvoraf Chinon var en af de foretrukne. Chinon er mærkeligt nok ikke en ret kendt appellation i Danmark, men verdensberømt i Frankrig, og især i Paris. Domainets vine afspejler hver især et specifikt terroir og de skal helst være genkendelig for hvert deres terroir år efter år. Dette er en af grundene til at domainet laver en hel del forskellige vine.
+ Vis hele beskrivelsen

Cabernet Franc er kongen og Chinon kongernes vin

Cabernet Franc er nærmest eneherskende rødvinsdrue i denne del af Loiredalen. Alle druerne på Domainet håndhøstes, man bruger kun økologisk gødning og praktiserer "lutte raisonnée", dvs. man anvender så vidt muligt økologiske dyrkningsmetoder, men domainet er ikke certificeret. Domainet råder over 3 forskellige terroirs: sandet/småsten, ler/flintesten og ler/kalk, hvilket giver mulighed for at producere frugtdrevne vine med en elegant mineralitet.
+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Charles Joguet