Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Domaine Blain-Gagnard

Domaine Blain-Gagnard tilhører den bourgundiske elite og er en af de få producenter i Bourgogne, der ejer et plot af den mytiske "Le Montrachet" Grand Cru.

Kort om Domaine Blain-Gagnard

Domaine Blain-Gagnard er et ægteskab mellem to ikoniske vinfamilier i Bourgogne – Claudine Gagnard og Jean-Marc Blain – som fandt sted i 1980. Blain-Gagnard ligger i den berømte by, Chassagne-Montrachet, og ejere af hele 3 Grand Cru marker, sågar en lille del af den ikoniske Grand Cru-mark, Le Montrachet. Vi er i den burgundiske elite, en af de fineste Chassagne-producenter, som er elsket af sine fans verden over – herunder Robert Parker.

Domaine Blain-Gagnard
Domaine Blain-Gagnard

Ægteskab mellem to vinfamilier

Domaine Blain-Gagnard er skabt i forbindelse med ægteskabet mellem to gamle vinfamilier i Bourgogne, Jean-Marc Blain og Claudine Gagnard. De dannede sammen i 1980 Domaine Blain-Gagnard efter alle kunstens regler om komplicerede burgundiske arveforhold. Ejendommen ligger i Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Inden for de sidste par år er Jean-Marc og Claudines søn Marc-Antonin blevet indlemmet i familieforetagenet efter en vinøs rejse til bl.a. Australien og New Zealand. Ejer af Le Montrachet Grand Cru Ejendommen ligger i Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Det nygifte par fik fra start af parceller i Grand Cru markerne Batard Montrachet og Criots Batard Montrachet i gave fra Claudines bedsteforældre, og I 1999 fik parret en parcel i den mytiske Montrachet mark foræret fra Jean-Marcs forældre. I dag er Domaine Blain-Gagnard en af de meget få ejere af Le Montrachet Grand Cru. Marken ligger på skellet mellem kommunerne Puligny og Chassagne, og har alle de elementer der kendetegner et ultimativt terroir: jordbundens tynde, øverste lag er mørkt og leret, som er perfekt til at opfange solens varme. Det nedre jordlag er hårdt og meget kalkholdigt, og besidder excellente drænings egenskaber. Marken er sydøstvendt og skråner op til 10%, hvilket sikrer vinstokkene en optimal eksponering til solens stråler. Når man sammenholder disse optimale egenskaber med det faktum, at vinmarken plejes efter alle kunstens regler, kan det næppe overraske nogen at det endelige resultat bliver en helt fantastisk vin, hvis mage simpelthen ikke findes. Domainet ejer også 1. Cru’erne Chassagne Montrachet Clos Saint Jean, Morgeot, Boudriotte og Caillerets, samt Volnay 1. Cru Pitures og Pommard.
+ Vis hele beskrivelsen

Minimal indblanding

Minimal indblanding er essensen af Blain-Gagnard, derfor bruger de bl.a. kun 15 % nye egefade. De hvide vine kommer på flaske efter kun 11-12 måneders fadlagring og for de rødes vedkommende e det mellem 15-17 måneder. Dette er med til at bevare den flotte mineralitet, elegance og friskhed. Den færdige vin fremstår dermed med stor friskhed og har en helt ren og fin frugt.
Domaine Blain-Gagnard