Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Arnoux-Lachaux

Arnoux-Lachaux er nabo til Romanée-Conti og råder over nogle af verdens bedste vinmarker i Vosne-Romanée og har ikke mindre end 4 Grand Cru marker!

Kort om Domaine Arnoux-Lachaux

Arnoux-Lachaux er et historisk topdomaine i Côte-de-Nuits, som siden 1858 har lavet vin baseret i Vosne-Romanée og er nabo til Romanée-Conti. De ejer fire Grand Cru-marker og flere prestigiøse 1. Cru’er. Unge Charles Larchaux er ved at konverteret domainet til biodynamisk og økologisk produktion med Lalou Bize-Leroy som inspirator og det har sikret dem et væld af topratings fra vinanmeldere verden over - bla. 97P hos Robert Parker.

Domaine Arnoux-Lachaux
Domaine Arnoux-Lachaux

Domaine Arnoux-Lachaux' historie

Domaine Arnoux-Lachaux er et historisk topdomaine i Côte-de-Nuits, og det har været i familien Arnoux' eje siden 1858. Domaine Arnoux-Lachaux ligger lige ved indkørslen til landsbyen Vosne-Romanée, en kommune, hvor der produceres ikke færre end 6 Grands Crus vine. Dette Domaine var tidligere kendt som Domaine Robert Arnoux, men navnet er nu ændret til Arnoux-Lachaux. Domainet har været i familien Arnoux' eje siden 1858, og det ledes i dag af Florence Arnoux-Lachaux og hendes mand Pascal Lachaux, som har været familiens winemaker de sidste 20 år. Parrets søn Charles, er også uddannet ønolog og deltager ligeledes i alle aspekter af produktionen
+ læs mere

En perlerække af berømte appellationer

Domainet råder over ikke færre end 14,5 hektar af nogle af denne vinverdens bedst beliggende og dyreste vinmarker, Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny, Nuits-Saint-Georges, lieu-dits 1. Cru'er i disse appellationer samt ikke færre end 4 Grands Crus: Echézeaux, Clos-de-Vougeot, Latricières-Chambertin og den meget sjældne Romanée-Saint-Vivant. Pascal Lachaux siger: når man har så gode terroirs og druer, er det umuligt ikke at lave god vin. Pascal laver sine vine på traditionel vis, men med topmoderne udstyr. Her efterlades intet til tilfældigheder og alle druer er genstand for en nådesløs selektering, hvorfor Domainets "almindelige" Pinot Noir, er lavet delvis på druer fra deklassificerede druer fra de berømte marker.
+ læs mere
Domaine Arnoux-Lachaux
Domaine Arnoux-Lachaux

Bæredygtighed

Domainet arbejder ikke efter 100% biodynamiske eller økologiske principper, men efter det princip man på fransk kalder "lutte raisonnée", dvs. at man anvender et minimum af ikke naturlige stoffer og metoder. Man pløjer f.eks. med hestekraft og anvender kun naturgødning osv.