Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Craggy Range

Craggy Range er blevet omtalt som "New World Icon of Tomorrow" og vandt i 2021 World's Best Vineyard. Craggy Range er enkeltmarksvine af højeste kvalitet.

Kort om Craggy Range

Craggy Range er en familieejeet vingård, der blev grundlagt i 1998 af Terry Peabody og Master of Wine, Steve Smith. Craggy Range har specialiseret sig i enkeltmarksvine og er også medlem af ”Family of Twelve”, en klub for de 12 bedste NZ producenter. Gården er tidligere blevet omtalt som "New World Icon of Tomorrow" og er tildelt hele 98P af Decanter. Craggy Range rangerer gang på gang blandt de 50 bedste vingårde i verden.

Craggy Range
Craggy Range

Vinhusets historie

Craggy Range er den eneste vingård i New Zealand der er specialiseret i produktion af enkeltmarksvine. Målsætningen var og er at lave enkeltmarksvine der kan konkurrere med de bedste i verden. Craggy Range råder over vinmarker i alle landets vigtigste vinregioner; Hawkes Bay, Martinborough, Marlborough, Nelson, Central Otago, Waitaki Valley. Kendetegnet for alle vinene er elegance, balance og struktur. Craggy Ranges filosofi Craggy Range blev grundlagt i 1997 af den australske forretningsmand Terry Peabody og den New Zealandske ønolog og Master of Wine Steve Smith. Begge havde den samme drøm; at udvælge og købe de bedste vinmarker i landet og beplante dem med den druesort, der er bedst egnet til det enkelte terroir. Denne filosofi stod i grel kontrast til resten af den New Zealandske vinindustri, som den gang var optaget af at dyrke frugtig Sauvignon Blanc på enhver mark, hvor en høstmaskine kunne køre. Exceptionelle Single Vineyards i alle vindistrikter Craggy Range besidder en række exceptionelle marker i to af New Zealands bedste vindistrikter: Hawkes Bay og Martinborough, men man laver også vin på druer fra Marlborough og Central Otago, hvor man har langtidskontrakter med udvalgte vinbønder, og ofte står Craggy Range for selve driften. Hver mark er håndplukket efter omfattende analyser af jordbund og mikroklima, og i flere tilfælde har disse analyser strakt sig over adskillige år. Markerne er efterfølgende blevet beplantet med præcis den klon af den druesort, som man mener bedst vil kunne formidle markens karakteristika.
+ Vis hele beskrivelsen

Family of Twelve og Master of Wine

Craggy Range er medlem af en eksklusiv klub af New Zealands måske 12 bedste producenter, kaldet Family of Twelve, som promoverer New Zealandsk verdensklasse vin. Der er 6 vingårde fra Nordøen og 6 fra Sydøen og alle12 står for enestående vine med særpræg. Lige siden starten har Craggy Range haft pressens bevågenhed og fået op til 96 point hos Robert Parker.
Craggy Range
Craggy Range

Bæredygtighed

Craggy Ranges vinmarker dyrkes efter økologiske retningslinjer, og de er meget opmærksom på at beskytte den omgivende natur, da man ser den som en del af marken. Al arbejde varetages med håndkraft, dels fordi en beskærings- eller høstmaskine ville smadre økosystemet ved at komprimere jorden under sine hjul, men også fordi intet kan erstatte den menneskelige intuition.