• Gratis fragt
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Chateau Pesquie

Chateau Pesquie

Château Pesquié, en af Robert Parkers favoritproducenter, er beliggende i det sydlige Rhône. Huset stammer fra 1750, men er i dag kendt for høj kvalitet.

Kort om Chateau Pesquie

Château Pesquié, en af Robert Parkers favoritproducenter, er beliggende i det sydlige Rhône tæt på Tour de France-klassikeren, Mont Ventoux. Slottet kan dateres tilbage til 1750'erne, men har siden 1970 været ejet af Chaudière-familien. Château Pesquié har et stærkt renommé, og er økologisk certificeret fra årgang 2017. Château Pesquié kan præstere vine på niveau med de berømte Rhôneappellationer som Gigondas, Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie.

Chateau Pesquie
Chateau Pesquie

Chateau Pesquies historie

Er du vild med nogle af Rhônedalens bedste vine? Har du så prøvet kræfter med de imponerende vine fra appellationen Ventoux? Her finder du fantastiske Château Pesquié, der sætter retningen for hele området. Vinene har et enormt potentiale! Château Pesquié – en favorit producenter i Frankrig Slottet er fra 1750’erne og ligger malerisk for enden af en fredet allé, ikke langt fra berømte Mont Ventoux. Chaudiérefamilien købte det meget smukke slot tilbage i 1970, dengang blev druerne kun solgt videre, og på daværende tidspunkt var slottets vinmarker ikke i særlig god stand. Det fik Chaudiérefamilien lavet om på, og midt i renoveringsarbejdet fandt man frem til mange parceller med op til 80 år gamle stokke - her var et kæmpe potentiale, som ikke blev udnyttet! Pionérarbejde og banebrydende kvalitet i det Sydlig Rhône I 1985 tog winemaker Paul Chaudiére over, og han havde store drømme. Derfor gik han bl.a. straks i gang med arbejdet for at han kunne tappe vinen under eget slotsnavn og i 1990 gik denne drøm i opfyldelse – Château Pesquiés og Ventoux områdets navn var at finde vinflasker. Igennem 2010’erne har Chaudiérefamilien succesfuldt gennemført et generationsskifte, således det i dag er de to karismatiske sønner, der varetager slottets vinproduktion. Alexandre er winemaker og Frederic står for salget af vin. Et område i udvikling! Anført af netop Château Pesquié er Ventoux i dag i en rivende udvikling, og der hersker ikke længere tvivl om at området kan præstere vine på højde med mere berømte Rhôneappellationer som Gigondas og Châteauneuf-du-Pape. Paul Chaudiéres research af terroir bærer i dag frugt og mange andre slottet følger nu Château Pesquiés eksempel. Derfor ser vi også topcuvéerne, single vineyard vinene Artemia, Silica og Ascensio i dag. Det er vine, hvor terroir kan mærkes og specielt områdets mineralitet er et stærkt kendetegn
+ læs mere

Fra value-for-money til prestige cuvéer

Château Pesquié laver vin på hele skalaen – fra skønne hverdagsvine til de absolut bedste i appellationen: - Le Paradou vinene er en value-for-money serie med blanc, rosé og rouge. Samt en top-rosé fra Provence. Her får du skøn og let drikkelig vin i hverdags prisklassen. - Les Terrasses vinene er gode og vinøse vine, og det er de mest kendte vine fra Château Pesquié. - Ved siden af de andre serier står Edition 1912, opkaldt efter højden på Mont Ventoux. Druerne til denne vin kommer fra et særligt mikroklima i 300 meters højde. - Quintessence – den første cuvée, som slottet lavede i 1990 – vinen har et stort lagringspotentiale og får altid imponerende ratings. - Enkeltmarksvinene Artemia, Ascencio og Silica viser på flotteste vis det imponerende terroir og samtidig også det store potentiale i Ventoux. Stadig til en brøkdel af prisen, som man skal give for vin af samme kvalitet fra de kendte appellationer som Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie.
+ læs mere
Chateau Pesquie