Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888
Champagne Bollinger

Champagne Bollinger

Champagne Bollinger blev grundlagt i 1829, og er siden blevet et vartegn for kvalitet og luksus. I dag får Bollinger topkarakter over hele linjen.

Kort om Champagne Bollinger

Champagne Bollinger grundlagt i 1829 er et anerkendt vartegn for kvalitet og luksus. I modsætning til mange af de store Champagnhuse, bruger Bollinger fortrinsvis druer fra egne marker. Bollinger er i dag en levende legende med Special Cuvée, La Grande Année og R.D., det er James Bonds foretrukne med topkarakter over hele linjen - 10/10 mulige points i Tyson Stelzer's 'The Champagne Guide” - sammen med blot en lille håndfuld andre champagnehuse.

Champagne Bollinger
Champagne Bollinger

Champagne Bollingers historie

Bollinger blev grundlagt i 1829 af familierne de Villermont, Renaudin og Bollinger. En del af familien bag Champagne Bollinger kan føre sine rødder tilbage til 1650 i netop Champagne området, men det var først i 1829 at man for alvor begyndte at købe vinmarker og satse på kvalitetschampagne. I 1941 overtog den nu legendariske Lily Bollinger ansvaret for driften, og hun gik fra starten målbevidst efter at opkøbe de bedste vinmarker. På mange måder er Lily Bollinger stadig et ikon for den nuværende ledelse. Ledelsen satser kompromisløst på at skabe den bedst mulige kvalitet, samtidig med at de er meget bevidst om historien og familietraditionerne. Dette berømte citat er stadig et vartegn for Bollinger: "Jeg drikker Champagne Bollinger, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig - undtagen når jeg er tørstig." Pinot Noir fra egne 1. Cru og Grand Cru marker Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir druen i Champagne. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, og derfor er Bollinger vinene kraftigere end de fleste andre Champagner. Derudover er andelen af druer fra Bollingers egne 1. Cru og Grand Cru marker ekstremt højt i vinene, og Bollingers "standard-champagne", Special Cuvée, indeholder for eksempel 80 % druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker! Fadlagring og 600.000 magnumflasker med korkpropper Bollingers champagner udvikles først på egetræsfade, og derefter lagrer man en meget stor andel champagne på magnumflasker. I de enorme kældre under hovedsædet i Aÿ ligger der 600.000 magnumflasker og lagrer, "la réserve", som Bollinger selv kalder dem. Bollinger lagrer alle disse magnumflasker med prop, for at sikre den mest harmoniske udvikling og Champagnen fra disse magnumflasker indgår i alle Bollingers champagner, og det er med til at give Bollingers Champagner en unik smag og kraft.
+ læs mere

Special Cuvée, La Grande Année, R.D. og Vieilles Vignes Francaises

Special Cuvée er Bollingers visitkort, og det er deres mest kendte Champagne. Selv i denne indgår en stor del vin fra reserven af magnumflasker! La Grande Année (LGA) er en prestige champagne, som kun laves i de bedste år og de frigives først efter 5 års lagring. R.D. er det bedste huset formår, den frigives først efter 10 års lagring. Vieilles Vignes Francaises er en utrolig sjælden Champagne lavet på druer fra Bollingers præphylloxera vinmark i Aÿ, dvs. en vinmark. Derudover laves der Rosé Brut og La Grande Année Rosé. Bollinger lancerer ny champagneflaske Bollinger har i maj 2012 lanceret en ny champagneflaske til deres berømte Special Cuvée champagne. Flasken er lavet med inspiration fra en Champagneflaske fra 1846 fra Bollingers historiske kældre i Aÿ. Flaskehalsen er betydelig mindre end på de fleste andre champagneflasker, hvilket gør udviklingen af champagne mere harmonisk og mere velegnet til lagring. Den nye flaske skal ses som endnu en kvalitetsoptimering fra Bollingers side.
+ læs mere
Champagne Bollinger