• Gratis fragt fra 399,-
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Cave De Lugny

Som vinder af ’Regional Trophy’ ved DWWA er Cave de Lugny et godt bekendtskab fra Macon-området i Bourgogne – et fund til prisen!

Kort om Cave De Lugny

Cave de Lugny er et af de ældste kooperativer i Bourgogne, hvis historie kan dateres tilbage til 1927. Det startede som en mindre sammenslutning af en række små vinbøndere fra Macon-området, men har siden vokset sig større. Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år, hvilket giver masser af intensitet i klassisk burgundisk stil. I 2011 vandt kooperativet ’Regional Trophy’ til den prestigefyldte Decanter World Wine Awards.

Cave De Lugny
Cave De Lugny

Cave De Lugnys historie

Cave de Lugny ligger i nordlige Maconnais (blot et stenkast fra byen Chardonnay). Huset har om nogen specialiseret sig i hvid Bourgogne fra Macon området, og de laver ikke færre end ti forskellige Macon-vine som alle rangerer blandt distriktets bedste. Husets hvidvine laves omkring landsbyen Lugny. Cave de Lugnys historie startede tilbage i 1927 med 116 små bønder som medlemmer, i dag er medlemmerne stadig små passionerede bønder og antallet er vokset til næsten 400. For at sikre kvaliteten er der strenge krav til bønderne; bl.a. med årlige kontrolbesøg samt kvalitetsbedømmelse af druerne omkring høsttid.
+ læs mere

Chardonnay – by og drue

Den berømte hvidvinsdrue Chardonnay har hentet sit navn fra en by ved samme navn i Bourgogne-distriktet Maconnais. Dette er meget passende, idet den ædle drue dækker over ¾ af Maconnais’ marker. Maconnais-vinene har pudsigt nok ikke opnået den samme berømmelse som Bourgognes øvrige vine - dette til trods for at mange producenter kan levere kvaliteter, der snildt kan måle sig med vine fra de mere kendte distrikter, endda til priser, som almindelige vinnydere kan være med på.
+ læs mere
Cave De Lugny