Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Bret Brothers

Bret Brothers er pionerer i det Sydlige Bourgogne med erfaring fra topproducenter. Indbegrebet af sublim kvalitet fra Bourgogne til overkommerlige priser.

Kort om Bret Brothers

Brødrene Bret er på rekordtid blevet verdensberømte med deres kvalitetsvine fra det Sydlige Bourgogne. Deres mikroproduktion er opdelt i to; Domaine de la Soufrandière (økologisk og biodynamisk) og Bret Brothers, deres négociant-virksomhed. Brødrene Bret er kendt for at være pionerer for topkvalitet, og laver meget begrænsede mængder – til rimelige priser – som er hyldet af de internationale og franske vinanmeldere.

Bret Brothers
Bret Brothers

Bret Brothers og Domaine de la Soufrandière

Brødrene Bret eller "Bret Brothers", som de selv kalder sig, er verdensberømte i det sydlige Bourgogne. Her har de siden år 2000 lavet nogle af de bedste hvide Bourgogne vine. På under 15 år har de skabt sig et ry ved at lave verdensklasse vine på druer fra forholdsvis ukendte appellationer. Deres produktion er delt i 2 dele: Det familieejede Domaine de la Soufrandière og deres négociantvirksomhed. De har begejstret vinkritikere verden over med deres mikrocuvéer med fokus på terroir og typicitet. Domaine de la Soufrandière: Mâcon, Pouilly og Beaujolais Familiens domaine består blot af 4 hektar i Pouilly-Vinzelles, en mark kaldet "Les Quarts", 0,55 hektar i Pouilly-Vinzelles, en mark kaldet "Les Longeays". Dertil kommer 3 hektar i Beaujolais-Leynes. Alle vinmarker er mindst 23 år gamle og nogle en del over 80 år gamle. Alle er beliggende i den midterste eller øverste del af en stor sydøstvendt skråning. Deres terroir består af ler og limsten. Erfaring fra verdensberømte producenter Hele virksomheden drives af de to brødre Jean-Philippe og Jean-Guillaume Bret. Begge er højtuddannede ønologer med arbejdserfaring fra en perlerække af producenter, heriblandt Château La Gardine (Châteauneuf-du-Pape), De Loach (Sonoma Valley) og Newton (Napa Valley), inden de overtog familie domainet i 2000.
+ Vis hele beskrivelsen

Bret Brothers: Haute couture négociant vine

Bret Brothers startede i august år 2000 med det budskab at vise, at det sydlige Bourgogne kan frembringe hvidvine i verdensklasse. Der laves fortrinsvis mikrocuvéer: fra 900 til 4000 flasker af hver vin, som bliver solgt til hele verden. Brødrene har strenge kvalitetskrav: de køber kun druer som stadig er på vinstokkene, og høster derefter alt selv og laver vinen selv. Disse vine fremstilles med samme omhu og passion som vinene fra Domaine de la Soufrandière.
+ Vis hele beskrivelsen
Bret Brothers
Bret Brothers

Bæredygtighed

"Exceptional Grapes for Exceptional Wines" er brødrenes motto, og det viser sig ved, at de laver topkvalitet uden at benytte unaturlige tilsætningsstoffer på marken. Brødrenes filosofi har gjort at de siden år 2000 har iværksat et biodynamisk og økologisk program. Siden år 2003 har Bret Brothers og Domaine de la Soufrandière været økologiske og biodynamiske certificeret, hvilket gør at de bl.a. pløjer markerne med hest, de anvender kun økologisk kompost og alt deres markarbejde og vinhøst udføres manuelt. Derudover høstes og vinificeres parceller separat for at holde kvaliteten i top.
+ Vis hele beskrivelsen