Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Bodegas Remelluri

Bodegas Remelluri

Remelluri hører til den spanske elite med Telmo Rodriguez bag roret. Slottet har opnået en 1. Cru klassificering i 2018 samt tårnhøje ratings (98P).

Kort om Bodegas Remelluri

Remelluri er Riojas ældste vinslot med en historie, der kan dateres tilbage til 1596. Siden 2010 har Telmo Rodriguez (100P producent) stået i spidsen for familiens slot. Telmo har tjent sine lærepenge hos bl.a. Petrus, Guigal og Cos d’Estournel. Telmo har været med til at revolutionere kvalitetsvin i Spanien og har høstet international ros med ratings op til 98P af James Suckling, samt en 1. Cru klassificering i 2018 fra Tim Atkin.

Bodegas Remelluri
Bodegas Remelluri

Vinhusets historie

I 1967 grundlagde den berømte vinfamilie Rodriguez den moderne version af Remelluri, det højest beliggende vinslot i Rioja. Vinslottet, der kan føre sin historie tilbage til 1596 og dermed er Riojas ældste, blev det første i Rioja, som udelukkende fremstillede slotsaftappede vine på druer fra egne marker; et princip, som Rodriguez-familien havde tilegnet sig fra Cru Classé-slottene i Bordeaux. På denne måde sikrede de sig fuld kontrol fra vinstok til aftapning, og dermed kunne de fremstille Rioja på et hidtil ukendt kvalitetsniveau. I dag har Jaimes søn Telmo Rodriguez overtaget driften af Remelluri.
+ Vis hele beskrivelsen

Telmo Rodriguez, "enfant terrible", vender hjem

Telmo Rodriguez var i nogle år familiens “fortabte søn” og skabte sig et navn i eget firma som en af spaniens ubestridt bedste winemakere med et unik blik for at skabe dybt originale vine til overkommelige priser. I 2010 bad familien Telmo om at overtage driften af familiens vinslot. Telmos "lærepladser" tæller blandt andet Petrus i Pomerol, Guigal i Rhône, Cos d'Estournel i Saint-Estèphe og Dominus i Californien
+ Vis hele beskrivelsen
Bodegas Remelluri
Bodegas Remelluri

Bæredygtighed

Telmos filosofi har gjort at Remelluris marker i dag er under omlægning til økologisk dyrkning, og det er hans hensigt at følge op med en certificeret biodynamisk produktion. Telmo satser også på at eksportere vinene og ikke kun satse på det spanske marked.