• Gratis fragt!
  • 100% tilfredshedsgaranti
Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Alpamanta

Alpamanta et økologisk boutique winery fødderne af Andesbjergene, der ledes af Andrej Razumovsky, der er halvt dansker. De har et skarpt fokus økologi.

Kort om Alpamanta

Alpamanta blev grundlagt i 2005 og er beliggende i Lujan de Cuyo, et de bedste vinområder i Mendoza i Argantina, her har Andrej Razumovsky, der er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie, skabt et boutique winery for foden af Andesbjergene. Vingården er økologisk certificeret og man laver også naturvine. Alpamanta har en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza, som konsulent.

Alpamanta
Alpamanta

Vinhusets historie

Alpamantas Estate Wines ejes af Andrej Razumovsky, som har boet i Argentina siden år 2000. Andrej er halvt dansker og halvt østriger, og nedstammer fra en ukrainsk adelsfamilie. Alpamanta betyder "kærlighed til jorden" på Quechuan, de indfødtes sprog. Derudover er ordet Alpamanta også en hyldest til de oprindelige dyrkningsmetoder og til respekten for naturen. Alpamanta ligger i starten af Andesbjergene, 950 meter over havets overflade, og blev etableret i 2005 af Andrej og to af hans nære venner. For fødderne af Andesbjergene købte de tre venner en ejendom på 35 hektar i Lujan de Cuyo, som er et af Mendoza regionernes mest klassiske område til at lave økologiske og biodynamiske vine.
+ læs mere

Filosofien bag Alpamantas vine

Filosofien bag Alpamantas vine, som alle er biodynamiske og økologiske, er at skabe vine, der udtrykker deres terroir med stor respekt for miljøet og dets menneskelige ressourcer. Derudover har vinene optimale dyrkningsforhold, da området har et lavt årligt nedbør og ideelle temperaturudsving mellem nat og dag.
Alpamanta
Alpamanta

Bæredygtighed

Alpamantas Estate Wines laver udelukkende vine på økologiske druer, og selve processen fra dyrkning, til høst, til aftapning foregår på en så naturlig måde som muligt. Ambitionerne og kvaliteten hos Alpamanta er høje og det understreges af, at man lige fra begyndelsen har haft en af Sydamerikas bedste winemakers, Alvaro Espinoza fra Chile, tilknyttet (Alvaro er i branchen kendt som ekspert i økologisk og biodynamisk produktion). Alpamantas tilstræber sundhed og balance uden brug af pesticider, da deres vine er certificeret økologiske og biodynamiske af henholdsvis, Argencert Company (som er en del af Ecocert), og Demeter mærket (som er et kvalitetsmærke for biodynamisk jordbrug). Derudover følger Alpamantas forskellige applikationer fra Rudolf Steiner, til at sikre at deres vinstokkene er stærke og kan modstå klimaudfordringer
+ læs mere