4.5
Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Agricola Punica

Agricola Punica er Sardiniens svar på Sassicaia. I 2016 strøg Punica ind på Wine Spectators “100 Top Italian Wineries” samt fik flotte ratings af bla. Suckling (95P).

Kort om Agricola Punica

Agricola Punica på Sardinien opstod i 2002 som et samarbejde mellem Marchesi Incisa della Rocchetta (ejeren af Italiens bedste vin, Sassicaia), Sebastiano Rosa, den sardiske vingård Cantina Santadi og Giacomo Tachis (ønolog på Sassicaia). Målet er at skabe Sardiniens første verdensklassevin. I 2016 strøg Punica ind på Wine Spectators “100 Top Italian Wineries” og fik flotte ratings af Suckling (95P) - de må siges at være tæt på deres målsætning.

Agricola Punica
Agricola Punica

Vinhusets historie

Agricola Punica Incisa della Rocchetta er frugten af et frodigt samarbejde mellem Marchesi Incisa della Rocchetta (skaberen af Italiens bedste og mest berømte vin, Sassicaia), Sebastiano Rosa, den sardiske vingård, Cantina Santadi, samt Italiens Grand Old Man i winemaking og konsulent ønolog på Sassicaia, Giacomo Tachis. Marchesi Incisa della Rocchetta er hovedejer af projektet. Målet med det sardiske projekt er at skabe Sardiniens første verdensklasse vin. For at opnå dette, er man gået utraditionelt til værks. Den største udfordring er, at Sardiniens voldsomme varme branker druerne og gør vinene uelegante. Derfor er vinproduktion søgt op på øens højestliggende, kølige skråninger, som ganske vist er besværlige at dyrke, men til gengæld får druerne de helt rette forudsætninger for at bevare friskheden og elegancen. Vintrene er milde på grund af den varme Scirocco vind fra Afrika og somrene er meget varme, men dog køles kysterne og de højt beliggende marker af middelhavs vindene. Fønikerne bragte Carignan druen til øen Carignano druen, bedre kendt under sit franske navn Carignan, stortrives på øen og man mener den blev bragt til Sardinien af Fønikerne, dvs. før Romerne erobrede øen i år 238. Romerne kaldte Fønikerne for Punerne, nok husket af mange danskere fra latin undervisningens bøger om de Puniske krige. Vingården er døbt Punica for at hylde Punernes indsats for vinkultur på øen.
+ Vis hele beskrivelsen

Barrua og Montessu hyldes i pressen

Vingården laver 2 vine: Barrua med 85% Carignan, hovedsageligt på meget gamle vinstokke, 10% Cabernet og 5% Merlot samt Montessu med 60 % Carignan, hovedsageligt på yngre vinstokke, 10 % Syrah, 10 % Cabernet og 10 % Merlot. Især Barrua har begejstret den internationale vinpresse og vinen har allerede fået de svært opnåelige 3 glas i Gambero Rosso, den italienske vinbibel, 2 gange siden 2002.
Agricola Punica