Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Barolo

Man siger at Barolo er vinenes konge og kongernes vin. Større bliver det vist ikke. I hvert fald ikke i Italien.

Vinglas med rødvin og vintønder i baggrunden

Hvad er Barolo?

Italiens berømte Barolo-område er hjemsted for nogle af verdens bedste og mest eftertragtede rødvine. Vinen produceres på nebbiolo-druen, som sikrer tanninholdige, kraftige og meget karakteriske vine.

Produktionen af disse rødvine er forholdsvis lille, og derfor er priserne ofte meget høje. Vi er så heldige at importere og sælge fra nogle af de allerbedste Barolo producenter: Renato Ratti, Conterno Fantino, Luigi Einaudi, Trediberri og Arnaldo Rivera. Hver med deres særpræg, samt kvalitets kooperativet Terre del Barolo, hvor man får meget vin for pengene.

Se hele vores udvalg af hvidvin

Mad til Barolo

Barolo er en oplagt madvin. Vinens høje tannin indhold gør den oplagt til kød med fedtkant som Ribeye, entrecote, simreretter, svinekæber og andre lækre retter.

På grund af sin kraftige smag og smagsnuancer, går Barolo godt til retter med hvidløg, sort peber, trøfler og svampe.

Se hele vores udvalg af vin fra Italien

Barolo markerne

Det  fantastiske ved Barolo er, at selv de traditionelle laver lette vine, på udvalgte marker, så terroir kan smages. Lette marker er typisk fra La Morra (Rocheog Conca marken) og Barolo (Cannubi og Brunte).

Ønsker man en mere kraftfuld og mørk Barolo, med stort lagringpotentiale, Så er det interessant at kigge mod Montforte d'Alba (Ginestra, Bussian Soprana, Mosconi, San Giovanni markerne) og Serralunga d'Alba (Briccolina, Ornato, Rionda, Boscareto, Cascina Francia, Falletto, Marenca, Lazzarito, San Rocco).

Alder på Barolo

Barolo er lavet på Nebbiolo, som er en af de mest tanninrige rødvinsdruer. For at få fuld udbytte af rødvinen, bør Barolo vine derfor ofte ligge 5 år for modernisterne. Med top vinene hos de traditionelle Barolo producenter er det ikke usædvanligt, at man bliver anbefalet af anmeldere eller sommeliere at de skal ligge køligt op til 20 år, før de smager bedst. De kan faktisk drikkes helt frem til de er 50 år gamle. Med vine som Barolo kan det være en fordel at dekantere vinen før man nyder den, især hvis den er under 10 år gammel.

Moderne og traditionel Barolo

Groft sagt kan man opdele mange kendte vinområder i nye og gamle skoler, og Barolo er ingen undtagelse.

Den nye skole ønsker bløde tanniner, også kaldet garvesyre, som gør at tandkødet tørrer ud og giver et godt bid i vinen. De mildere taniner gør også at vinene kan drikkes noget tidligere. Den gamle skole kræver 10 års lagring. En af grundene til forskellene findes i at modernister kan finde på at bruge mindre og nye træfade, hvilket er helt uhørt hos traditionelle producenter.

Dog skal Barolo vine som minimum ligge 24 måneder på fade, og 12 måneder på flaske, før de sættes til salg. Derfor er Barolo vine altid 3 år gamle, når de bliver sendt ud.

Heldigvis har vi så mange forskellige producenter, at man sagtens kan smage både traditionelle og moderne Baroloer hos Philipson Wine. Blandt de moderne producenter finder man Renato Ratti

Blandt de traditionelle producenter finder man navne som: Conterno Fantino, Serio & Battista Borgogno, Arnaldo Rivera, Luigi Einaudi og Trediberri.