Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Weingut Künstler

Weingut Künstler er en af Rheingaus mest berømte vingårde. Her fremelsker de år efter år prisvindende rene og præcise vine. Günter Künstler vandt da også Vinum Riesling Champion 2022 og modtog 2x 100P samme år.

Kort om Weingut Kunstler

Weingut Künstler fremstiller fantastiske Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir) fra de absolut bedste marker i Rheingau. Vingården har vundet utallige priser og 2x 100P i årgang 2021.

Weingut Künstler
Weingut Künstler

Vinhusets historie

Familien etablerede deres vingård i Hochheim i 1965 hvor Fritz Künstler ankom efter at være blevet eksproprieret fra Untertannowitz i Sudeterlandet, i en tysktalende del af Tjekkiet efter 2. verdenskrig, ca. 80 km nord for Wien, hvor familien havde dyrket vin siden 1648. Günter Künstler overtog driften i 1992 og har drevet kvaliteten og dermed husets omdømme til nye højder. Målet er at vinene skal være en afspejlning af det sted hvor druerne vokser. Vinmarkerne er næsten udelukkende beliggende i Hochheim med små besiddelser i Rüdesheim og Assmanshausen i det vestlige Rheingau. Det er jordbunden, der gør Rheingau til så fantastisk et vinområde, rig på kalk, skiffer og vulkansk sten. De bløde bakker har sydlig eksponering langs floden Main der løber øst – vestlig regning fra Frankfurt og møder Rhinen ved Mainz. Sammenløbet af disse to floder har skabt et unikt mikroklima der giver grobund for fantastiske vine på Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir). Familien Künstler dyrkede vin på deres ejendom i Untertannowitz, 80 kilometer nord for Wien, i Tjekkiet indtil enden af 2. Verdenskrig. Efter krigen blev det tyske mindretals ejendomme eksproprierede og befolkningen udvist, så Frans Künstler måtte flygte og det lykkedes først at genetablere familiens vingård i Hochheim i 1965. De bedste marker i Hochheim er Domdechaney, Kirchenstück og Hölle, alle Grosses Gewächses (Grand Cru) herudover er Herrnberg og Stielweg Erste Lage (1. Cru).
+ læs mere

Verdensklasse Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir)

Målet for familien Künstler er at lave vine med hjerte og sjæl. Klare, rene og præcise med Rheingau karakter. De er omhyggeligt tilvejebragt, delikate og lækre. De har nogle af de bedste markbesiddelser i Hochheim, Rüdersheim og Assmanshausen. Deres præcise tilgang til vinfremstilling har gjort dem verdensberømte for deres vine på både Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir)
Weingut Künstler
Weingut Künstler

Bæredygtighed

Hochheim ligger imellem floderne Rhinen og Main lige inden deres sammenløb, hvilket gør området noget mere fugtigt end de fleste andre steder, dette har kompliceret overgangen til økologisk drift i nogle af vinmarkerne. Generelt har Künstler ikke brugt industrielle sprøjtemidler siden 1992 og de dyrker 11 hektar 100% økologisk, familiens mål er at dyrke alt økologisk, men i et så varmt og fugtigt mikroklima som Rheingau er det ikke let. For at kunne producere tør Riesling er det nødvendigt at beskytte imod svampe angreb i hvert led af processen fra mark til tapning, det kan som hovedregel gøres med økologiske midler men Künstler har muligheden for en mild konventionel indsats hvis hele høsten er på spil. I kælderen bruges kulturgær, da der ofte stadig er varmt i vejret når druerne plukkes og gæres, spontangæring ved de temperaturer medføre en høj risiko for store mængder volatil syre, hvilket ville give vinene et eddikestik. Vinenes lagring foregår hovedsagelig på ældre træfade, da træ giver den ideel lavteknologisk mikro oxidation der holder dem friske og tilfører kompleksitet.
+ læs mere