Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Michael Opitz

Michael Opitz laver bæredygtige og økologiske vine med renhed og balance i fokus.

Kort om Michael Opitz

Michael Opitz producerer økologiske og bæredygtige vine af høj kvalitet og sublim balance. Han laver også naturvine og orangevine, og hans filosofi er at producere "rene" og komplekse vine.

Michael Opitz
Michael Opitz

Vinhusets historie

Mickael Opitz er en af de ældste vingårde i Burgenland i Østrig. Vingården er omtrent 100 år gammel og i dag ejer Michael Opitz 13,20 hektar vinmarker, som alle dyrkes økologisk. Michael Opitz begyndte først at producere sin egen vin under eget brand omkring slutningen af 90’erne, har vinhuset en kort historie. Dog giver de manglende traditioner frihed til udvikling og innovation, som i gør at Michael Opitz skiller sig ud fra mængden. Hermed bevæger man sig væk fra mainstreamvinene og fokuserer i stedet på, at skabe unikke, autentiske vine ud fra økologisk og bæredygtigt landbrug. Som vinhusets motto siger "Ingen tricks. Bare vin." Vindyrkningen og vinproduktionen sker med minimal påvirkning – med dækafgrøder i marken og naturgær i kælderen. Med en variation af druer, oprindelse og årgang, spiller hver komponent ind og resulterer i en unik vin uden nogen form for ”vejvisning” fra marken eller kælderen, da der her ikke findes nogen unødvendig forarbejdning eller teknologi.
+ Vis hele beskrivelsen

Et perfekt terroir

I den varme, sydlige Seewinkel-region i den østrigske delstat Burgenland, er Michael Opitz’ marker beplantet omkring byen Apetlon. Det unikke pannoniske klima er perfekt til vindyrkning. Påvirket af den nærtliggende sø Neusidl, er området perfekt tempereret. Jorden er tør, bestående af grus, sten og sandet muldjord, som er med til at skabe friske, mineralske og perfekt modne vine. Markerne er beplantet med 60% røde og 40% hvide druer: zweigelt, blaufränkisch og merlot og muskat, pinot gris, pinot blanc og chardonnay. Alle vinmarkerne er økologisk og tørt opdrættet. Der bruges dækafgrøder og ingen gødning og vinene produceres med minimal indgriben, uden brug af sulfitter. Resultatet er rene og ærlige vine af udsøgt kvalitet.
+ Vis hele beskrivelsen
Michael Opitz
Michael Opitz

Bæredygtighed

Alle 13,2 hektar vinmarker er økologisk certificeret, og dyrkes også biodynamisk.