Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Hospices De Beaune

Hospices de Beaune er indbegrebet af kvalitetsvin fra Bourgogne siden 1443. Overskuddet går i dag til forskning.

Kort om Hospices De Beaune

Hospice de Beaune er et hospital, der blev stiftet i 1443 i hjertet af Bourgogne, med det formål at behandle områdets fattige gratis. Hospitalets markbesiddelser er vokset gennem århundrederne gennem donationer og testamentering. I dag produceres der anmelderrost kvalitetsvin, som bliver solgt på offentlig auktion i november og som er med til at sætte prisniveauet for den nyeste årgang i Bourgogne. Overskuddet anvendes i dag til forskning.

Hospices De Beaune
Hospices De Beaune

Vinhusets historie

Hospices de Beaune er en institution i Bourgogne, ja i hele Frankrig. Hospitalet blev stiftet i 1443 af Nicolas Rolin og hans hustru Guigone-de-Salins. Hospitalets formue er vokset ved hjælp af donationer fra taknemmelige patienter. De forskellige cuvéer bliver navngivet efter de mest betydningsfulde donationer. Hospitalet fungerer stadig den dag i dag og drives bl.a. ved hjælp af salget af vin ved den årlige auktion. Overskuddet anvendes til hospitalets drift.
+ Vis hele beskrivelsen

Lavt udbytte men topkvalitet!

Der laves 33 røde cuvéer og 17 hvide - alle opkaldt efter vedkommende der har testamenteret marken til hospitalet. Alle vinene lagres på nye egetræsfade og Hospices de Beaune anvender ekstremt lave høstudbytter, hvilket giver topkvalitet.
Hospices De Beaune