Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Domaine Louis Moreau

Domaine Louis Moreau er en af de ældste vinhuse i Chablis og har en imponerende perlerække af Grand Cru- og 1. Cru-marker.

Kort om Domaine Louis Moreau

Domaine Louis Moreau - et af Chablis' ældste vingårde. En perlerække af Chablis Grand Crus og endda en helt unik del af Grand Cru Les Clos - Monopolet 'Clos des Hospice' Grand Cru Les Clos. Bæredygtigt certificeret og med fokus på elegant, mineralsk Chablis.

Domaine Louis Moreau
Domaine Louis Moreau

Vinhusets historie

Domaine Louise Moreau blev grundlagt i 1814 og er en af de ældste vingårde i Chablis. Med fantastiske markbesiddelser og hele 5 Grand Crus - Blanchot, Valmur, Vaudésir og Les Clos, hvori Louis Moreau siden 1904 helt ekstraordinært også har ejet et fantastisk monopolparcel - Clos des Hospice Grand Cru - på sølle 0,36 hektar.

Domainet har rødder tilbage til Napoleontiden og har været under ejerskab af Louis og Anne Moreau siden 1994. Louis er 6. generation i Moreau's berømte vinfamilie og har taget sin ønologuddannelse i Californien, hvor han arbejdede hos flere prominente producenter.

I dag er Domainet kendt for at levere vine med mineralitet, elegance og finesse og har høstet tårnhøje internationale anmeldelser.

+ Vis hele beskrivelsen

Begrænset intervention i Chablis

Filosofien på Domaine Louis Moreau er at arbejde så naturligt som overhovedet muligt i marken og i kælderen. På denne måde skaber de rene og mineralske terroirvine. Med alderen opnår vinene en utrolig dybde og kompleksitet, men beholder altid sin karakteristiske rene, mineralske profil.

Alle Grand Cru- og 1. Cru-marker håndhøstes og gennemgår streng selektering i både mark og kælder. Louis Moreau høster altid sine Grand crus først grundet markerns optimale soleksponering.

Lagringen foregår på en blanding af ståltank og 500 liters fade. Grand Crus lagrer normalt mellem 15 og 20 måneder. Vinene ligger på bærmen og er ofte ufiltrerede eller kun meget let filtreret inden flaskning. Den alkoholiske fermentering starter oftest naturligt uden brug af andet gær end druernes og kælderens vildgær og varer typisk mellem 18 og 25 dage ved lave temperaturer.

ROBERT PARKER

"Domaine Louis Moreau produces attractively textural but precise wines"

VINOUS

"Excellent wines. Almost Corton-Charlamagne-like on the waxy-textured finish"

DECANTER

"Top quality producer"

"Louis Moreau always aim to pick early to preserve freshness"

"Plenty of power, intensity and considerable tension"

 

+ Vis hele beskrivelsen
Domaine Louis Moreau
Domaine Louis Moreau

Bæredygtighed

Domaine Louis Moreau er bæredygtigt certificeret (HVE3), hvilket er den højeste certificering indenfor bæredygtig vinproduktion.