Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

De Bortoli Wines

Familieejede De Bortoli Wines blev grundlagt på saften af 15 tons Shiraz-druer for næsten hundrede år siden. En fattig immigrant blev til et af Australiens 10 mest innovative virksomheder - ifølge Australian Financial Review.

Kort om De Bortoli

Familieejede De Bortoli Wines er grundlagt på en drøm om et godt liv og en overflod af Shiraz-druer for næsten 100 år tilbage. Men meget vin er løbet gennem åen siden og De Bortoli følger tiden. Med iværksætterånden nedarvet gennem generationer har De Bortoli for længst udvidet fra New South Wales til det meste af Australien og stiller nu skarpt på den bæredygtige produktion.

De Bortoli Wines
De Bortoli Wines

Vinhusets historie

Man kan se det for sig. Året er 1924. En italiensk immigrant fra den fattige landsby Castelcucco i Treviso går i land i New South Wales, Australien. Med en drøm om at skabe sig en bedre tilværelse. Bare fire år senere er der en overflod af Shiraz-druer, og han tilbydes 15 tons til en favorabel pris. Med en iværksætters hjerte takker han ja, knuser frugten og laver sin første vin. Lokale italienere og andre europæiske arbejdere køber vinen og De Bortoli Wines er født. Her næsten hundrede år og flere generationer senere har De Bortoli Wines vokset sig langt ud over New South Wales' grænser. Men hvad man kan regne med, er det, at De Bortoli familien aldrig glemmer, hvordan det hele startede. Selv deres mest folkelige vine holder et uhyggeligt højt kvalitetsniveau. For sådan hædrer man den ånd, som Vittorio De Bortoli grundlagde famliens vinhus med for næsten hundrede år siden.
+ Vis hele beskrivelsen

En bred vifte af vin

De Bortoli Wines har i dag besiddelser over det meste af Australien og en vifte af vine, som spænder fra hedvin til tør vin. De forskellige brands, som familien har opbygget, kan man opfatte som en hyldest til næsten hundrede års historie, hundrede års vækst og ekspansion, hundrede års rodslåning. Yarra Valley Estate fokuserer på gamle vinstokke og koldklimavin. Riverina Estate fokuserer på varmklimavine på ædelrådsangrebne druer. Rutherglen Estate fokuserer på hedvin. I De Bortolis samlede portefølje finder man australske klassikere som Shiraz og ophavshædrende vine på italienske druer som Vermentino og Sangiovese. De Bortoli hylder iværksætteriet og den bæredygtige produktion, den gode vin og den gode historie. Og går efter hundrede år stadig ikke på kompromis.
+ Vis hele beskrivelsen
De Bortoli Wines
De Bortoli Wines

Bæredygtighed

De Bortoli har gennem 2010'erne accelereret omlægningen til en markant mere bæredygtig produktion. • 2012: Stor installation af solceller i Bilbul • 2014: Vinder af Green Globe Excellence in Sustainability • 2015: Vinder af Australian Business Awards Sustainability • 2016: Modtager Sustainability Advantage Platinum Project • 2020: Etablerer træplantningsprojekt - Plant-A-Tree • 2021: Medlem af Sustainable Winegrowing Australia • 2021: Påbegynder økologisk omlægning på udvalgte marker
+ Vis hele beskrivelsen