Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Conterno-Fantino

Conterno Fantino er elite Baroloproducent fra toppen af den italienske superliga. Vinene er anmelderfavoritter – Parker har givet op til 98P.

Kort om Conterno-Fantino

Conterno Fantino laver Barolo i toppen af den italienske superliga, produktionen er meget begrænset, kvaliteten i top. Vingården, som troner højt over i Monforte d’Alba, er state-of-the-art og siden det internationale grennembrud, da Barolo Sori Ginestra kom på forsiden af Wine Spectator i 1987, har vinene været internationale anmelderfavoritter – med op til 98P hos Robert Parker.

Conterno-Fantino
Conterno-Fantino

Vinhusets historie

Conterno Fantino hører til den ypperste elite i Piemonte og excellerer i at lave vine med stor kraft og kompleksitet. Single Vineyard Barolo'erne fra markerne Sori Ginestra og Vigna del Gris er uforlignelige repræsentanter for det bedste i Barolo. Vinhuset Conterno Fantinos kæmpesucces er resultatet af et samarbejde mellem den blændende dygtige vitikulturist, Claudio Conterno, og den lige så talentfulde ønolog, Guido Fantino. Claudio Conterno var blandt de første i Piemonte som gik over til økologisk dyrkning, hvilket gav husets i forvejen storartede vine et bemærkelsesværdigt kvalitetsløft. Guido Fantino er blandt Barolos dygtigste vinmagere, og hans vartegn er ekstremt kraftfulde vine med en underliggende finesse.
+ Vis hele beskrivelsen

Barolo byen Monforte d'Alba

Vingården blev grundlagt i 1982 i ved Barolo byen Monforte d’Alba. Valget af denne beliggenhed var ingen tilfældighed. Vine fra Monforte d’Alba er nemlig meget mørke og maskuline, og det var netop den vinstil, Guido Fantino efterstræbte. Conterno Fantions mest berømte vine er enkeltmarks baroloerne Vigna del Gris og Sori Ginestra, men man må ikke snyde sig for vingårdens fremragende Dolcetto, Barbera og Chardonnay, som alle er af tårnhøj kvalitet.
+ Vis hele beskrivelsen
Conterno-Fantino
Conterno-Fantino

Bæredygtighed

Markerne har været dyrket økologisk siden 90'erne, og fra 2021 bliver vinene økologisk certificeret.