Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Chassenay d'Arce

Chassenay d’Arce er et kooperativ beliggende i byen Ville-sur-Arce i Côte de Bar og er kendt for vine med utrolig god value-for-money.

Kort om Chassenay d'Arce

Chassenay d’Arce er et kooperativ bestående af 130 vinavlere fordelt over 12 landsbyer med tilsammen 778 hektarer, der alle dyrker druer til Chassenay d’Arce. Kooperativet er beliggende i sydlige del af Champagne, i byen Ville-sur-Arce i Côte de Bar.

Chassenay d'Arce
Chassenay d'Arce

Vinhusets historie

Chassenay d’Arce blev grundlagt i 1956, da 5 vinavlere gik sammen og dannede et kooperativ. Tankerne bag grundlæggelsen var, at producere vin af høj kvalitet, til rimelige priser. Chassenay d’Arce har vinmarker spredt ud over 12 landsbyer langs Arce-floden i hjertet af Côte des Bar. Med et unikt og mangfoldigt landskab, der veksler mellem vinmarker og skove, er undergrunden ligeså varierende, hvilket gør det muligt for kooperativet at dyrke mange forskellige druer. Arce-dalen ligger i den sydlige ende af Champagne, tæt på Bourgogne. Det milde klima, vinstokkenes eksponering og den Chablis-lignende undergrund giver tilsammen et perfekt terroir til dyrkning af druer. Den dominerende sort i denne region er Pinot Noir. Her dyrker vinbønderne også Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot blanc. Denne mangfoldighed giver Chassenay d’Arce mulighed for at producere vine med vidt forskellige karakterer.
+ Vis hele beskrivelsen
Chassenay d'Arce

Bæredygtighed

110 hektarer af Chassenay d’Arces vinmarker, lidt over en tredjedel af det samlede antal, er certificeret HVE, Haute Valeur Environnementale, det franske landbrugsministeriums bæredygtighedsmærke. I slutningen af 2019 lancerede kooperativet sin første økologiske cuvée og har arbejdet på forskellige bæredygtige projekter såsom installering af solpaneler, med formål at gøre produktionen CO2-neutral. Udover dette har selve kooperativet fået certificeringen ”Vignerons Engagé” engagerede vinavlere. Denne certificering betyder, at man som organisation forpligter sig til social ansvarlighed og tager hermed hånd om det lokale samfund.
+ Vis hele beskrivelsen