Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Champagne Solemme

Champagne Solemme er et lille Boutique Domaine med speciale i økologiske og biodynamiske kvalitetsvine.

Kort om Champagne Solemme

Champagne Solemme er et lille domaine med speciale indenfor biodynamisk produktion, beliggende i byen Villers-Aux-Næuds i Montagne de Reims. Med fokus på økologi og biodynamiske metoder laver Champagne Solemme elegante og mineralske vine uden dosage. Kun få kilometer fra byen Reims er ejendommens 6 hektar vinmarker spredt udover fem forskellige parceller indenfor Premier Cru appellationen, Montagne de Reims, inklusiv en enkel parcel i Vallée de L’Ardre. Her er terroiret varrieret med ler og kalkstensjordbund.

Champagne Solemme
Champagne Solemme

En sand afspejling af terroir

Druerne høstes og vinificeres separat hos kooperativet Villedommange. Denne historiske sammenslutning af vinbønderne fra landsbyen, tillader deling af udstyr, der ellers ville være for dyr en investering for den enkelte vinbonde. Blanding af de færdige vine samt lagring udføres herefter af Olivier i Domainets egne kældre. De biodnyamiske metoder og processer anvendes også i kælderen, hvor vinene bliver lavet på saft udelukkende fra første presning for at bevarer så frisk og ren en stil, som muligt. Vinene gæres ved brug af vildgær og ved degorgering tilsættes liqueur d’expédition uden dosage, for at bibeholde så klar en afspejling af terroir som muligt. Størstedelen af Champagne Solemmes cuvéer, laves udelukkende på årets vine, modsat de fleste champagner, som laves på en blanding af årets vine og reservevine. Som et resultat, er Champagne Solemmes stil aromatiske og mineralske vine med saltprægede noter fra det kalkrige terroir.
+ læs mere

I harmoni med naturen

Champagne Solemme er en familieejet ejendom, hvor Olivier Langlias, siden 2010, har arbejdet på at producere vine med minimal intervention, både i marken og i kælderen. Ved brug af biodynamiske og økologiske metoder i vindyrkningen, har Champagne Solemme øget biodiversiteten og hermed skabt et miljø i harmoni med naturen.
Champagne Solemme