Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Champagne Jean Josselin

Champagne Jean Josselin laver vine af ren elegance med terroir i højsædet.

Kort om Jean-Josselin

I 1957 skabte Jean Josselin sit eget mærke: Champagne Jean Josselin. I 1980 sluttede hans søn Jean-Pierre sig til familiens domæne, og efter et par år sluttede hans kone Véronique sig til og siden har Lucile og Jean-Félix påtaget sig store roller i udviklingen af Champagnehuset. Størstedelen af deres vinmarker er beplantet med Pinot Noir og certificeret med den bæredygtige cerficering "Terra Vitis" siden 2017.

Champagne Jean Josselin
Champagne Jean Josselin

Vinuhusets historie

Josselin-familien har været vinbønder i flere generationer og erhvervede deres første vingård i 1854 på grunden, der støder op til Gyé sur Seine, en champagnelandsby, hvor Seine-floden løber igennem. Med et par parceller arvet fra sine forældre, startede Jean Josselin på at opbygge et domæne. Han opkøbte og beplantede vinmarker på nogle af de bedste bjergskråninger i regionen: Beauregard, Davasgné, Cosvigne. Først solgte han sine druer til mellemhandlere, men i 1957 begyndte det store champagneeventyr, da han skabte sit eget mærke: Champagne Jean Josselin.
+ Vis hele beskrivelsen

Unikke parceller

Champagne Jean Josselins vinmarker består af 14 parceller, som nyder godt af varierende eksponeringer, hvilket sikrer en bredere diversitet i de færdige vine. Alle vingårdens vinmarker ligger højst 4 km fra vingården og dyrkes i pagt med naturen. Jean Josselin dyrker de tre vigtigste druesorter Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay i champagne i et kontinentalt klima i jord bestående af ler og kalksten, hvilket giver mulighed for at skabe elegante, mineralske og frugtige champagner med fantastisk struktur. Især Pinot Noir-vinstokkene nyder godt af ler-/kalkstensjorden, som stammer fra Juratiden. Det gør det muligt for Pinot Noir druen, at opnå størst mulig smagsvariation og giver delikatesse, frugtighed, finesse og ren elegance i den færdige vin. Ved at vinificere hver enkelt parcel separat, har Jean Josselin opbygget et dybt kendskab til hver parcel gennem årene, hvilket smukt udtrykkes i de færdige vine.
+ Vis hele beskrivelsen
Champagne Jean Josselin