Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Champagne Guy Méa

Domaine Champagne fra boutique producent kendt for sublim value-for-money.

Kort om Guy Méa

Champagne Guy Méa er en lille, familiedrevet vingård. Dette lille, boutique winery ligger i Louvois, en af de mindste af de 17 Grand Cru landsbyer.

Champagne Guy Méa
Champagne Guy Méa

Vinhusets historie

Champagne Guy Méa er en lille, familiedrevet vingård, som er gået i arv gennem 5 generationer. Efter at have solgt druer til de store kooperativer, han man siden 1951 selv lavet Champagner. I dag arbejder næsten hele familien på vingården, også Guy Méa, som har rundet de 90 år. Familien betragter sig som ambassadører for deres terroir, som dyrkes med den største respekt for naturen.

Fantastiske marker og terroir

Vinmarkerne er beliggende Syd for La Montagne de Reims i Grand Cru landsbyerne Louvois og Bouzy, og i 1. Cru landsbyerne Tauxières-Mutry, Ludes, Chigny Les Roses og Montbré. Samlet set er vinmarkerne beplantet med 70% Pinot Noir, 26% Chardonnay og 4% Pinot Meunier. Man ejer 24 sydvendte parceller i Grand Cru landsbyerne Louvois og Bouzy, og 4 parceller i 1. Cru landsbyerne Ludes, Montbré, Chigny les roses og Tauxières-Mutry, som alle er eksponeret mod Nordøst. Her er består undergunden hovedsagligt af kalk, kridt og ler, perfekt til champagnedruer. Desuden ejer man 3 Sydvendte parceller i Massif de Saint Thierry i landsbyerne Trigny, Chenay et Hermonville, hvor terroiret er lerholdigt, med en del sand og flintesten.
+ læs mere
Champagne Guy Méa
Champagne Guy Méa

Bæredygtighed

Man arbejder ud fra bæredygtige principper, og er certificeret HVE 3 (Haute Valeur Environnementale), den højeste bæredygtige certifikation i Frankrig. Det vil bl.a. sige at man ikke anvender kemiske sprøjtemidler eller kemisk gødning. Næsten alt markarbejde foregår manuelt og alle druer håndhøsten naturligvis. Vinifikationen af hver parcel foregår i ståltank, egetræsfad og amfora.