Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Casa Ermelinda Freitas

Casa Ermelinda Freitas er et familieejet domaine igennem mere end 100 år, og sætter udvikling med respekt for tradition i højsædet.

Kort om Casa Ermelinda Freitas

Ermelinda producerer både traditionelle druesorter, eksempelvis Chardonnay og Cabernet Sauvignon, og lokale druesorter, i alt 29 forskellige, hvis vine har vundet utallige priser, blandt andet to gange vinder af European Producer of the year ved Sommelier Awards i UK.

Casa Ermelinda Freitas
Casa Ermelinda Freitas

Vinhusets historie

Casa Ermelinda Freitas har siden starten i 1920 været et familieejet domaine. Nu fire generationer senere, er antallet af vinmarker vokset fra 60 til 550 hektarer, hvilket giver mulighed for udvikling af separate brand såsom ”Terras Do Pó” og ”Dona Ermelinda”, som er blandt de mest populære brands på hjemmemarkedet. På trods af den voksende produktion forbliver Ermelinda et familieejet domaine med fokus på kvalitet og med respekt for traditionerne. Ermelinda producerer hermed både traditionelle druesorter, eksempelvis Chardonnay og Cabernet Sauvignon, og lokale druesorter, i alt 29 forskellige, hvis vine har vundet utallige priser, blandt andet to gange vinder af European Producer of the year ved Sommelier Awards i UK. I vinverdenen er det almindeligt, at det er mændene, som står for vinproduktionen, både i marken og i kælderen. Dette er dog ikke tilfældet hos Casa Ermelinda Freitas, som siden starten er blevet drevet af kvinderne i familien. Både de ansvarlige for dyrkningen såvel som winemaking er kvinder i dag, og der ligges stort fokus på at gøre domainet til et forbillede for udvikling, i den ellers mandsdominerede vinverden.
+ Vis hele beskrivelsen

En perfekt beliggenhed

Casa Ermelinda Freitas er perfekt beliggende i provinsen Península de Setúbal, mellem floderne Sado og Tagus, beskyttet mod Atlanterhavets indflydelses af bjergkæden Serra da Arrábida. Klimaet er påvirket af den kystlige beliggenhed med regelmæssig regn gennem året samt varme somre og milde vintre. Jorden er forholdsvist sandet med kalksten. I læ for Atlanderhavet og med det milde klima og kalkrige jord, besidder området det perfekte terroir til dyrkning af vin. Her kan druerne nemlig nyde godt af det tempererede klima, som kommer af den tætte beliggenhed på havet samt de to floder. Den kalkrige undergrund tilføjer også friskhed og mineralitet til de endelige vine.
+ Vis hele beskrivelsen
Casa Ermelinda Freitas