Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Weingut H. J. Kreuzberg

Lille familiejet kvalitetsvingård på blot 9 hektar, beliggende i den romatiske by Dernau i Ahr.

Kort om Weingut H. J. Kreuzberg

Weingut H. J. Kreuzberg er en lille familievingård på blot 9 ha beliggende i den romantiske by Dernau i Ahr, som med 560 ha er et af de mindste vinområder i Tyskland. Området er opkaldt efter floden Ahr, en lille biflod til Rhinen, som snor sig romantisk i smalle hvælvinger mellem stejle bjergskråninger og golde klipper.

Weingut H. J. Kreuzberg
Weingut H. J. Kreuzberg

Vinhusets historie

Ahr betragtes på grund af mikroklimaet som Tysklands rødvinsparadis, hvilket blev opdaget allerede i romernes tid, hvor man tilplantede de første marker med vinstokke.

Præcision og kvalitet

Hos Weingut H. J. Kreuzberg arbejder man ud fra devisen, at det, naturen giver, tappes i kælderen med omhyggelig præcision og den mest skånsomme håndtering af druer og vin. Denne tilgang har båret frugt og er således blevet anerkendt af pressen. Det tyske vinmagasin tildeler H. J. Kreuzberg 4,5 ud af 5 stjerner og en plads i top 50 i ”Die besten Weingüter in Deutschland 2021” og skriver: ” Weingut H. J. Kreuzberg nærmer sig den absolutte top med jævne skridt og fortjener 4,5 stjerne. Dette skyldes Ludwig Kreuzbergs og Frank Jostens konstante arbejde”.
+ Vis hele beskrivelsen
Weingut H. J. Kreuzberg
Weingut H. J. Kreuzberg

Bæredygtighed

I 2014 indførte Ahr regionen, som den første vinregion i Tyskland et forbud mod at sprøjte mod insekter. Man hænger naturlige feromoner ud langs hele Ahr floden. Disse simulerer duften af den kvindelige druemøl for at forvirre hannen. Som følge heraf finder skadedyret ikke længere partneren, og der sker ingen afkom og skader i vinmarken. Feromoner udføres en gang om året i hele Ahr, hvilket betyder, at insektgift ikke længere er nødvendig at bruge.
+ Vis hele beskrivelsen