Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Viu Manent

Viu Manent

Viu Manent er Chiles mest vindende vingård, der rangerer blandt Top 50 i World’s Best Vineyards.

Kort om Viu Manent

Viu Manent blev grundlagt i 1935 midt i de bedste marker i Colchagua Valley. Viu Manent er Chiles mest vindende vingård, og kendt for deres høje kvalitet. Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, udplantet helt tilbage i 1800-tallet, hvilket fremkalder ædle og komplekse egenskaber i vinene. I dag har vingården et tæt samarbejde med den amerikanske 100P winemaker Paul Hobbs, og rangerer blandt Top 50 i World’s Best Vineyards.

Viu Manent
Viu Manent

Vinhusets historie

Viu Manents track record og altid høje kvalitet er ikke til at tage fejl af. Det er Chiles mest vindende vingård og Viu Manent besidder "exceptional value" ifølge Robert Parker! Viu Manent har de sidste 20 år høstet et utal af gode ratings og et hav af guldmedaljer og opnåede i 2010 at blive den vingård i Chile, der fik flest medaljer ved internationale smagninger. Viu Manent - en pionerfamilie i Chiles Colchagua Valley Viu Manent blev grundlagt i 1935. I starten havde man ikke egne marker, og da Don Miguel Viu Manent i 1966 udsøgte og opkøbte det der senere skulle vise sig at blive blandt de allerbedste vinmarker i Colchagua Valley, var der nok flere af de lokale vinbønder som mente, at han havde fået en tår vin for meget. På dette tidspunkt var der kun få, som virkelig turde satse på fremstilling af chilensk kvalitetsvin, og Don Miguel betalte efter datidens forhold ganske betragtelige summer for de i alt 150 hektar vinmarker. Men lige så tosset som de andre vinbønder mente at Don Miguel var blevet, lige så klog skulle hans disponering vise sig at være. Jordlodderne omkring husets marker sælges i dag til stratosfæriske beløb. Massive investeringer i kvalitet Viu Manents marker og produktion er centreret omkring Hacienda San Carlos i Cunaco i Colchagua og familien har siden 1990'erne investeret massiv i modernisering af vingården og i køb og beplantning af nye vinmarker, hvoraf mange på stejle skråninger. Man har også allieret sig med 2 af Chiles mest berømte ønologer som konsulenter, Roberto Pizarro og Aurelio Montès – og siden 2018 årgangen har man også arbejdet tæt sammen med amerikanske Paul Hobbs. Chiles ældste og bedste Malbec samt exceptionel værdi for pengene Decanter skriver: "...This winery is the reference for this grape in Colchagua..." og Wine Enthusiast følger op med: "Chile´s oldest and best Malbec comes from Viu Manent" og det er sandt at Viu Manent laver Chiles bedste Malbec, og det er der flere gode grunde til: Vingården råder over Sydamerikas ældste Malbec-vinstokke, plantet helt tilbage i 1800-tallet og Colchagua-dalens unikke jordbundsforhold giver vinsorten optimale vækstbetingelser, og fremkalder druens mest ædle og komplekse egenskaber. I 1993 var Viu Manent den første vingård i Chile, der lavede og markedsførte en Malbec vin. I dag laver Viu Manent vin på druer fra vidt forskellige terroirs: - San Carlos' meget gamle vinstokke. - El Olivars stejle skråninger. - La Capillas vulkanske og mineralrige jordbund. - Costa Colchagua - især hvidvin med druer fra vinmarker i det kølige område ved kysten ud til Stillehavet - bla. blev deres Chardonnay Gran Reserva 2013 nr. 6 på det prestigiøse Decanters Top 50 Best Wines of 2015 liste.
+ Vis hele beskrivelsen

Høj kvalitet på ethvert plan - Viu Manents forskellige vine

- Reserva Estate Collection: frugtige og drue typiske hverdagsvine, der giver fuld værdi for pengene. Druerne er Chardonnay og Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Malbec, samt en rosé på Malbec. - Gran Reserva: fadlagrede vine på druer fra de bedste vinmarker med finesse, dybde og flot struktur. Druerne er Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Carmenere og Malbec. - Secret: lavet på 85% af vinens hoveddrue og 15% hemmelige druer - som giver vinene kompleksitet. Secret Vinene fadlagres i kort tid, for at bevare den essentielle elegance. Hoveddruerne er Cabernet Sauvignon, Syrah og Malbec. - ViBo: disse vine er innovative og eksperimenterende. Her laves bl.a. et Rhône-blend og en argentinsk Malbec. - Single Vineyard: enkeltmarksvine med enestående karakter på perfekt modne og koncentrerede druer fra lavt ydende, enestående vinmarker, lagret på nye egetræsfade, foudres og ægformede cementfade. Druerne er Cabernet Sauvignon, Malbec og Syrah. Ikon vine: - Viu 1; Chiles bedste Malbec udelukkende lavet på gamle vinstokke. - El Incidente; prestigevin på Chiles berømte Carmenère drue
+ Vis hele beskrivelsen
Viu Manent
Viu Manent

Bæredygtighed

Viu Manent er certificerede bæredygtigt af den chilenske vindindustri. Certificeringen kræver at man kigger på 3 elementer – vinmarken, vingården og et socialøkonomisk aspekt. Ud over dette, så har Viu Manent installeret et stort solenergianlæg for at kunne dække så meget af elektricitetbehovet som muligt. Derudover deltager Viu Manent i Wine, Climate Change & Biodiversity Programe, der er et forskningsinitiativ styret af University Austral via Chiles Ecology & Biodiversity institute.
+ Vis hele beskrivelsen