Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Vignerons Ardechois

Vignerons Ardéchois er en overset perle, der ligger i Ardèche. Med stærke relationer til Bourgogne er der tale om en sand value-for-money producent.

Kort om Vignerons Ardechois

Vignerons Ardéchois er en overset Fransk-perle, der producerer glimrende Chardonnay og Pinot Noir - med massere af value-for-money. Med deres mineralske terrior kan der drages paralleller til dele af Bourgogne – ét potentiale som det berømte Bourgognehus Louis Latour opdagede tidligt. Da priserne på druer i Bourgogne steg, udviklede Latour en Vin de Pays Chardonnay med druer fra Vignerons Ardéchois, og har senere selv investeret i området.

Vignerons Ardechois
Vignerons Ardechois

Vignerons Ardechois' historie

Ardèche er et lidt glemt hjørne af Frankrig rent vinmæssigt, men de lokale bønder har altid vidst at der var potentiale. I 1967 grundlagde en gruppe vinbønder deres første fælles vingård, Vignerons Ardéchois. Nu er kooperativet oppe på 1500 dedikerede vinbønder, fordelt ud på 12 vinerier. Terroiret i området er meget mineralsk og består af limsten, kalk, småsten, sand og ler og minder en hel del om Bourgogne. Her stortrives flere druesorter, bl.a. Viognier og Pinot Noir, men især Chardonnay.
+ Vis hele beskrivelsen

Leverandør til Louis Latour i Bourgogne

Det berømte Bourgognhus Louis Latour så også tidligt potentialet, og da priserne på vindruer i Bourgogne har været opadgående i mange år, udviklede de en Vin de Pays Chardonnay netop fra Ardèche, i begyndelsen med køb af druer fra kooperativet, siden som ejere af vinmarker i området.
Vignerons Ardechois