Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Roches Neuves Thierry Germain

På rekordtid har Thierry Germain sat de glemte appellationer som Saumur og Saumur-Champigny på verdenskortet og opnået stor ros blandt vinanmeldere.

Kort om Roches Neuves Thierry Germain

Thierry Germain er ud af en berømt vinfamilie i Bordeaux, men besluttede tidligt at gå sine egne veje. I 1991 købte han sin egen vingård i Loiredalen, hvor man dengang stadig kunne opkøbe vinmarker med meget gamle vinstokke. Thierry blev overbevist om at økologi og biodynamik var vejen frem og er på blot 10 år gået fra at være ukendt til at være nr. 1 i Loiredalen med 3 stjerner (ligesom Pétrus og Latour fx) i Guide Hachette (Frankrigs Parker).

Roches Neuves Thierry Germain
Roches Neuves Thierry Germain

Roches Neuves,Thierry Germain

Thierry Germain er ud af en berømt vinfamilie i Bordeaux, men besluttede tidligt at gå sine egne veje og købte i 1991 sin vingård i Loiredalen. Kort efter overtagelsen blev Thierry overbevist om at økologi og biodynamik var vejen frem, hvis der skulle laves kvalitetsvin med fokus på terroir efter Thierry's helt egne ideer. Hans tanke er at skære al unødvendigt bort og lave så ren og naturlig vin, som muligt. Thierry er blevet en biodynamisk ikon producent på rekordtid og har genopdaget næsten glemte appellationer som Saumur og Saumur-Champigny, og han har gjort disse kendte blandt kendere og sommelierer. Vinens renhed, energi og elegance har fået Domaine des Roches Neuves på vinkortet på mange af verdens toprestauranter og har begejstret anmeldere verden over.
+ læs mere

Druernes terroir skal mærkes!

Thierry Germain følger sine egne ideer og er en stor tilhænger af at høste tidligt, da han mener at senthøstede druer skjuler druens rette terroir udtryk og mindsker friskheden. Det er en svær balancegang, især med Cabernet Franc, som godt kan få strejf af grøn peber, hvis ikke druen er moden. Thierry Germain bruger både store egetræsfade, "foudres" og få små egetræsfade, alt sammen for at få mineraliteten til at træde frem af Saumurs kalkede undergrund. Han anvender vildgær, poder ikke vinstokkene, anvender kun et minimum af svovl og pløjer naturligvis med hest. Renhed og balance er nøgleordene i produktionen.
+ læs mere
Roches Neuves Thierry Germain