Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Portal del Priorat

Portal del Priorat blev grundlagt af Alfredo Arribas i 2001. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og tilsvarende høje kvaliteter.

Kort om Portal del Priorat

Portal del Priorat blev grundlagt af Alfredo Arribas i 2001. Projektet går ud på at opkøbe gamle, dårligt vedligeholdte marker på de stejle skråninger i Priorat, sætte dem i stand, og starte en kvalitetsproduktion baseret på økologiske principper. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og høje kvaliteter. Winemaker Stephen Pannell er desuden blevet kåret til International Red Winemaker of the Year.

Portal del Priorat
Portal del Priorat

Vinhusets historie

Portal del Priorat producerer vin af tårnhøj kvalitet midt i hjertet af det berømte Priorat område. Parker er begejstret for Alfredo Arribas' ambitiøse projekt med at opkøbe gamle, dårlige vedligeholdte marker på stejle skråninger i Montsant og Priorat. Alfredo sætter dem i stand ved at genplante, øge kvaliteten og omlægge til økologisk produktion. Markernes vinstokke er i gennemsnit 65 år gamle, hvilket sikrer lave udbytter og tilsvarende høje kvaliteter. Spaniens kult-distrikt Priorat er Spaniens hotteste vindistrikter, og mange af områdets vine nyder den vildeste kultstatus. Hemmeligheden bag Priorat-vinenes ekstremt høje kvalitet er dels at vinmarkerne er plantet på stejle skråninger, som giver vinstokkene en maksimal eksponering til vind og sol, og dels den såkaldte llicorella-jordbund. Llicorella er en jordbundstype, som er rig på skifer, og den giver meget koncentrerede vine, ofte med mineralske noter.
+ Vis hele beskrivelsen

Erfaring fra Mouton Rothschild

Portal-vinenes winemaker Stephen Pannell er headhuntet langvejs fra, nærmere bestemt i Australiens McLaren Vale-distrikt. Stephen Pannell er blevet kåret til “ International Red Winemaker of the Year” på International Wine Challenge, og han har arbejdet på flere af Australiens bedste vingårde samt b.la. Comte Lafon i Bourgogne og 1. Cru slottet Mouton-Rothschild i Bordeaux. Stephen besidder en eminent evne til at fremelske koncentrerede vine med stor finesse og kompleksitet.
+ Vis hele beskrivelsen
Portal del Priorat
Portal del Priorat

Bæredygtighed

Portal del Priorat producerer vin efter biodynamiske principper, men er ikke certificeret biodynamiske eller økologiske. Alfredo producerer også naturvin i den nordlige del af regionen under navnet “Vins nus”. Det er en anderledes produktion sammenlignet med hans andre vine. Disse vine bliver produceret så naturlige som muligt, hvilket vil sige at der ikke anvendes nogen former for tilsætningsstoffer. Alfredos motto er “Looking back, walking forward”.
+ Vis hele beskrivelsen