Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Pillitteri Estates Winery

Pilletteri er en af verdens mest-vindende producenter af icewine. Siden 1988 har de vundet over 800 priser i lokale og internationale konkurrencer.

Kort om Pillitteri Estates Winery

Pilletteri er en af verdens mest vindende producenter af dessertvine. Den familieejede vingård er berømt for deres sublime ’icewine’, der laves på overmodne druer høstet i frostvejr ved -8 grader. Piletteri holder til omkring Lake Ontario, hvor forholdende – de hårde canadiske vintre - er ideel til produktion af søde vine. Pillitteri har siden deres første vin i 1988 vundet over 800 priser i lokale og internationale konkurrencer.

Pillitteri Estates Winery
Pillitteri Estates Winery

Vinhusets historie

Pillitteri er verdens største familieejede producent af Icewine og ligger midt i det man kalder Niagara Wine Country i Niagara-on-the-Lake, Ontario, Canada. Udover Icewines producerer Pillitteri også fremragende tørre vine, og har gar gennem de sidste 40 år, høstet over 700 medaljer, og stor anerkendelse fra den internationale presse. Garys fruit market og pionerarbejdet med de først vinmarker Familien Pillitteri stammer oprindelig fra Sicilien, hvor de producerede vin. Den nuværende ejer, Gary Pillitteri, udvandrede med sin familie til Canada i 1948, da han var 12 år gammel. I 1965 købte Gary sammen med sin kone Lena en traditionel farm med fokus på frugtproduktion. Pillitteri blev snart kendt i hele regionen for sit frugtsalg fra familiens farm, men Gary havde besluttet at familiens fremtid lå i vinproduktion. Derfor holdte Gary et vågent øje med beplantning af vinmarker på nogle af nabogårdene. Lake Ontario er et område med hårde canadiske vintre, hvilket passer perfekt til produktion af søde vine, hvilket Gary hurtigt forstod, og i 1988 lavede han sin første Icewine på hybrid druen Vidal. Den vandt med det samme en guldmedalje ved en lokal smagning. Herefter omlagde familien det meste af farmens produktion til vinproduktion, både tørre og især søde vine.
+ Vis hele beskrivelsen

50 hektar vinmarker med franske, italienske og hybrid druer

De kolde canadiske vintre bevirkede at man i starten fokuserede på hybrid druer som f.eks. Vidal (en hybrid af Ugni Blanc, kendt fra Gascogne og Cognac), fordi disse druer er meget hårdføre. Men klassiske druer som Chardonnay, Riesling, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc har vundet frem de sidste 25 år, derfor har man nu en meget bred og varieret produktion. Alle druer håndhøstes og vinificeres i familiens state-of-the-art vinkælder. Icewine på rødvinsdruer I 1999 var Pillitteri den første vingård i verden, som lavede en icewine på merlot. I 2004 lavede man den første Icewine på Syrah (Shiraz) og i 2008 den første på Sangiovese. Cabernet Franc er den røde Icewine, der er mest populær. Pillitteri producer 13 forskellige hvide og røde Icewines, hvilket ikke ses på nogen anden vingård i verden. På blot 10 år er Pillitteri blevet den største producent af Icewine på egne druer.
+ Vis hele beskrivelsen
Pillitteri Estates Winery