Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket
Petrolo

Petrolo

Petrolo er en 100P producent, der bliver omtalt som Toscanas svar på Petrus. Deres vine har på rekordtid opnået ikonstatus blandt de førende anmeldere.

Kort om Petrolo

Petrolo er en kultvinsproducent i Toscana, der siden 90’erne har opnået utrolige resultater. Petrolo er 100P producent hos James Suckling, og Petrolo har opnået ikonstatus blandt de internationale anmeldere. Petrolos single vineyard merlot Galatrona er Italiens bedste og kaldes Toscanas Petrus og er et internationalt blue chip investeringsobjekt. Alle vine er økologisk certificerede.

Petrolo
Petrolo

Vinhusets historie

Petrolo anses for at være en elite producent i Toscana, her på vingården produceres den sangiovese baserede Torrione og ikon vinen Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er Tenuta di Petrolos "hotteste" og absolut mest sjældne prestigevin, måske endda Italiens bedste Merlot og den kaldes ofte Toscanas Le Pin eller Pétrus. Ejendommen er en af de mest feterede kometer i dagens Toscana. Under den karismatiske ejer, Luca Sanjusts ledelse, er der siden midt i halvfemserne, opnået fantastiske resultater og vingården har oplevet et gennembrud blandt internationale vinkritikere, især hos James Suckling i Wine Spectator og Robert Parker. Luca Sanjust er ud af en gammel italiensk adelsfamilie, som kan føre sine rødder tilbage til hertugerne af Sicilien i 1200 tallet. Tenuta di Petrolo, vingården, er utroligt smukt beliggende ca. 40 km syd for Siena i et bakket område. Oprindeligt var det tilflugtssted for egnens beboere i krigstid, hvilket der ofte har været i Toscana til op i 1800 tallet.
+ Vis hele beskrivelsen

Nye visioner og Italiens svar på Petrus

Tidligere var ejendommens fokus at producere almindelig Chianti, men da Luca Sanjust overtog ansvaret for driften forstod han tidligt at ejendommen rådede over enestående mikroklimaer og et unikt terroir. Især den højt beliggende Merlot vinmark ved foden af det gamle borgtårn, er helt exceptionel og leverer druer til Galatrona, som mange anmeldere uden tøven sammenligner med Pomerol-vine som, Eglise Clinet, Le Pin og Pétrus. Jordbundsundersøgelser har også vist at der er mange ligheder med jordbundsforholdene i netop Pomerol. Torrione og Galatrona De 2 vigtigste vine er Torrione, som fremstilles af Sangiovese og Galatrona, der fremstilles af Merlot. Galatrona er blevet en af Italiens ikon vine og et investeringsobjekt på linie med f. eks. Sassicaia og som har vundet flere blindsmagninger mod de store Pomerol-vine.
+ Vis hele beskrivelsen
Petrolo
Petrolo

Bæredygtighed

Det er en del af Petrolos filosof at have respekt for og følge jordens naturlige cyklus. Derfor bliver Petrolos vinmarker dyrket på en helt naturlig måde, hvor frit groet græs bl.a. har indflydelse på tilstedeværelsen af næringsstoffer og fugt i jorden. Petrolo har ikke anvendt organisk gødning i over tre år, og derudover heller ikke uorganisk gødning i næsten ti år. Derudover anvendes ingen pesticider med kemisk oprindelse.
+ Vis hele beskrivelsen