Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Per Se Vines

Per Se er topvine i et mikroskopisk oplag. På rekordtid har Per Se taget vinanmelderne med storm, og kunne allerede findes på Parkers top 3 i 2016.

Kort om Per Se Vines

I Andesbjergenes svimlende højder i Uco Valley laver Per Se en mikroskopisk produktion af topvine. Edy del Popolo og David Bonomi, der har arbejdet sammen på flere af Argentinas mest berømte vingårde, laver her terroirvine i verdensklasse. Allerede fra 1. årgang kom Per Se på Sucklings og Tim Atkins Top 100 lister. Atkin klassificerer PerSe som en af Argentinas 1. Cru. Parker har Per Se på top 3 over de allerbedste vine fra Argentina i 2016.

Per Se Vines
Per Se Vines

Vinhusets historie

PerSe er et meget spændende nyt projekt startet af 2 af Mendozas vin-veteraner og terroir eksperter; Edy del Popolo og David Bonomi, der har arbejdet sammen i mange år på flere af Argentinas mest berømte vingårde. Projektet har til formål at skabe vine der viser personligheden og karakteren i Uco Valleys mest unikke terroirs. Kodeordet er minimal intervention i både marken og kælderen, så den endelige vin både afspejler, terroir, drue og årgang. Edy og David producerede deres første vine i 2012: La Craie og Lubileus fra Gualtallary området i Tupungato. I 2013 så en ny vin dagens lys; Francesa fra Chacayes zonen vest for Vista Flores og i 2014 kom; Volare del Camino - endnu en vin fra Gualtallary. Allerede fra første årgang har disse vine placeret sig i toppen af det argentinske kvalitetshierarki, men desværre er mængden af disse vine mikroskopisk. Uco Valley - hjem for kronjuvelerne blandt Argentinas vinområder Den 70 km lange og 40 km brede Uco Valley er i dag oprindelsessted for Argentinas allerbedste vine. Her jagter Edy og David ekstraordinære parceller i de bedste underområder. De har indtil videre parceller i Vista Flores og Gualtallary, Grand Cru terroir! Det er her i 1300 meters højde på fattige jorde at PerSe dyrker druerne Malbec og Cabernet Franc. I denne højde er sollyset meget klart og intenst mens især nætterne er køligere, hvilket giver druerne en længere modningsperiode. Druerne udvikler derfor både en tykkere skal, en mere aromatisk kompleksitet og en flot modenhed uden samtidig at miste syre og dermed naturlig friskhed. Både Vista Flores og Gualtallary har en fascinerende diversitet af jordbundstyper, hvor jordtypen kan skifte fra en række vinstokke til en anden række på samme vinmark. PerSe's mål er at udtrykke denne diversitet igennem deres vine, så druer dyrket på en bestemt jord høstes og vinificeres for sig og kun bliver til én vin.
+ Vis hele beskrivelsen

Argentinsk 1. Cru i uhyre små mængder er særdeles eftertragtet

Vinene fra PerSe kom allerede fra 1. årgang på James Sucklings og Master of Wine Tim Atkins Top 100 lister. Tim Atkin klassificerer endda PerSe som en af Argentinas "First Growths" eller 1. Cru - altså allerhøjest i kvalitets hierarkiet på niveau med Catena Zapata, Achaval Ferrer, Mendel og Viña Cobos. Selv Robert Parker's The Wine Advocate's anmelder af sydamerikanske vine, satte PerSe på top 3 over de allerbedste vine fra Argentina i 2016. Da mængderne er små og efterspørgslen stor, sælges kun ganske få flasker til udvalgte importører rundt om i verden. Det gælder derfor om at være hurtig, hvis man skal opleve et af disse samlerobjekter!
+ Vis hele beskrivelsen
Per Se Vines