Mandag-Fredag: 9-18 | Lørdag: 10-15 | Søndag: lukket

Newton Johnson

Svøbt i de kølige vinde fra Atlanterhavet producerer Newton Johnson terrorvin i verdensklasse med op til 97P Atkin.

Kort om Newton Johnson

Newton Johnson er kendt for at lave verdensklasse vine med fokus på elegance og terroir. Newton Johnsons Family Vineyards Pinot Noir er den eneste Sydafrikanske Pinot Noir, der har fået de maksimale 5 Stjerner tre år i træk af John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker. Familien har et skarpt fokus på Pinot Noir og Chardonnay i Hemel-am-Arden (himmel på jord) Valley, hvilket sikrer flotte udmærkelser hos Tim Atkin med 97P.

Newton Johnson
Newton Johnson

Vinhusets historie

Vingården ligger billedskønt ikke langt fra havet i Upper Hemel am Aarde Valley tæt på havnebyen Hermanus i Sydafrikas Western Cape område, ca. 1,5 times kørsel fra Cape Town. Vingårdens unikke beliggenhed i Upper Hemel am Aarde Valley, (som betyder Himmel og Jord-dalen på Afrikaans - og som i øvrigt er så smukt og grandiost et sted, at man sagtens kan tænke at det er Himmel på Jord, Her ligger markerne ganske kort fra kysten og havet, der gør at området er et af de køligste i Sydafrika. Det er takket være de kølige vinde fra Ishavet, netop der hvor Atlanterhavet og det Indiske Ocean mødes, at det er muligt at lave verdensklasse vine med fokus på elegance og terroir. Især er Pinot Noir og Chardonnay blevet berømte men både Syrah og Sauvignon Blanc har vist sig også at være fantastiske. Jordbunden består af granit fragmenter, kvarts og ler, og derudover anvender man ikke sprøjtemidler.
+ Vis hele beskrivelsen

Cape Wine Master og burgundiske vine

Dave Johnson og Felicity Newton grundlagde vingården i 1997. Dave Johnson har 30 års erfaring i vinbranchen, og han er som en af de første uddannet som Cape Wine Master. Hans 2 brødre Bevan og Gordon arbejder også på vingården med Gordon som winemaker. Newton Johnson er blandt de bedste sydafrikanske producenter indenfor den burgundiske stilart - deres stil er meget legende, energisk og elegant. Og man nemt tænke rigtig god Bourgogne, når man smager deres vine.
+ Vis hele beskrivelsen
Newton Johnson