Man-Tor: 9-17:30 | Fre: 9-18 | Lør: 10-14 | Søn: Lukket

Nativ

Nativ er en af Syditaliens højst anmeldte og præmieret vingårde med fokus på vine med enorm value-for-money.

Kort om Nativ

Nativ er kendt for at lave fremragende terroirvine med dyb forståelse for området, og har derfor fokus på historiske og lokale druesorter.

Nativ
Nativ

Vinhusets historie

Nativ Srl blev grundlagt i 2008, i hjertet af Irpinia i Paternopoli af den internationalt anerkendte ønolog Dr. Mario Ercolino og hustru og specialist i fødevarevidenskab Dr. Roberta Pirone, med det formål at skabe fremragende terroirvine, ud fra vigtig erfaring og en dyb forståelse for området. Med denne fremgang, giver vinhusets navn "Nativ” sig selv, især når der er størst fokus på lokale druer såsom Fiano di Avellino, Greco di Tufo, Falanghina, Aglianico og Aglianico di Taurasi. Beliggende i den historiske by Paternopoli, nyder vinhuset godt af et utroligt frugtbart, vulkansk terroir og værdifulde traditioner, som går flere hundrede år tilbage.
+ Vis hele beskrivelsen

"Super" Mario og værdifuld beliggenhed

Ejer og visionsskaber Mario Ercolino tænker på vin som en sensorisk oplevelse, der skal behage sanserne: syn (farve), næse og gane. Hans filosofi er derfor at tage det bedste ud af druerne; polyfenoler, bløde tanniner og aromaer. Målet er at skabe vine med en unik og uforlignelig karakter, som tiltaler både forbrugere og eksperter. Ved at praktisere en mere og mere naturlig vinproduktion med respekt for tradition, terroir og druernes egenskaber, arbejder han konstant på at hæve kvaliteten til nye højder. Med sin genkendelige stil og et markant, personligt udtryk, imponerer vinhuset gang på gang. Dette har givet adskillelige internationale guldmedaljer og top-ratings fra bla. Luca Maroni, som ofte har givet husets vine de maksimale 99 point. Udover Nativ står Mario også bag vinhuset Montedidio, hvor han laver lave kvalitetsvine fra hele Syditalien, på områdets lokale druesorter. Nativ ejer 15 hektar vinmarker i Paternopoli, på bakkerne af Irpinia i hjertet af Campania. Som en region med specifikke krav for produktion af den røde vin Taurasi, besidder Paternopoli et fremragende terroir med stor frugtbarhed, som skyldes den vulkanske jord, der er utrolig rig på mineraler, og hermed perfekt til at producerer druer af den højste kvalitet. Nogle af disse vinmarker er beplantet med århundrede gamle vinstokke, som i dag ikke kun producere fantastisk frugt, men også fungerer som et symbol for den Italienske vinkultur og historie i Campania.
+ Vis hele beskrivelsen
Nativ
Nativ

Respekt for miljøet

Vinkælderen er designet med maksimum respekt for miljøet med moderne teknologier, der bruger mindre energi og indeholder blandt andet et regnvandsopbevaringssystem til vanding af vinstokkene for at reducere brugen af drikkevand. Herudover er vinhuset også dækket af solpaneler, som samler energi til vinfremstillingsprocesserne.