Har du brug for hjælp eller vejledning? +45 70226888

Maison Mirabeau

Domaine Mirabeau laver rosé fra hjertet af det solrige Provence, ikke langt fra Côte d’Azur

Kort om Domaine Mirabeau

Domaine Mirabeau ligger 5 km fra det historiske La Garde-Freinet, i kommunen Golfe de Saint-Tropez. På 14 hektarer med AOP Côtes de Provence vinstokke, er ejendommen forholdsvis nyetablerede. Medstiftere Stephen og Jeany Cronk flyttede til Sydfrankrig i 2009 med drømmen om at lave rosévin. Til at starte med opkøbte de udelukkende druer fra udvalgte producenter, men har siden begyndt at dyrke deres egne druer. Mirabeau har et bredt sortiment og er ikke bange for at afprøve nye metoder og tilgange til produktionen af deres vine. Udover vin, har Jeany og Stephen eksperimenteret med drue-baseret ginproduktion, som har været en stor succes med deres prisvindende gin Mirabeau Dry Rosé Gin

Maison Mirabeau
Maison Mirabeau

Domaine Mirabeau Historie

Efter at have gået mange år og drømt om et liv i Provence, tog Jeany og Stephen springet fra de grønne forstæder i det sydlige London til Provences blå himmel, solskin og middelhavsklima. Det var lidt af en udfordring med tre små børn, men familien stod sammen og sprang ud i det ukendte. Drevet af store ambitioner om at lave rosévin i verdensklasse, og villige til at udfordre veletablerede vingårde, grundlagde de Mirabeau, som nu er et verdenskendt brand.
+ Vis hele beskrivelsen

En idyllisk beliggenhed

Domaine Mirabeau er beliggende indenfor appellationen Côtes de Provence AOC, Notre Dame des Anges, der dækker 3.900 hektar vinmarker sammenvævet i det vilde landskab fyldt med paraplyfyr, korkegetræer og kastanjelunde. Domaine Mirabeau besidder 14 hektar vinmarker, beplantet med primært Grenache, Cinsault og Roll stokke, som alle er perfekt egnet til det milde middelhavsklima med varme somre, 324 dages-sol og den fremherskende østenvind, Le Mistral. I modsætning til resten af regionen, som er domineret af lavt, bredt fordelt, busket krat, er denne del af Provence mærkbart anderledes med stedsegrønne tætte krat og stenet terræn med en undergrund bestående af lyserød sandsten og sandjord.
+ Vis hele beskrivelsen
Maison Mirabeau
Maison Mirabeau

Bæredygtighed

Domaine Mirabeaus grundlæggere Stephen og Jeany Cronk er dedikerede til at støtte deres lokalsamfund i Cotignac, støtte lokale skoler, udbyde praktikpladser, samt støtte velgørende fundraising-arrangementer i Storbritannien. Udover dette, har Domaine Mirabeau stiftet sit eget fond ved navn The Regenerative Viticulture Foundation, som har til formål at forbedre og genoprette den tabte biodiversitet indenfor vindyrkning. Fonden vil støtte og gøre det muligt for mindre vinavlere at foretage et skift fra konventionel til økologisk og bæredygtig vindyrkning og hermed skabe en database med videnskabelig evidens og en rådgivningsplatform for at støtte og uddanne folk indenfor vinbranchen.
+ Vis hele beskrivelsen